GRIZZLY1 Jak to jest z tą kopią? Przed formatem zrobiłem kopię zapasową na dysku google. Po zalogowaniu się na konto na telefonie kontakty, notatki w keep widać samesię przywróciły a smsów nie ma. Trzeba jakoś je przywracać z tej kopii osobno czy jak to wygląda? Czy czasem mogło nie zrobić ich kopii?
Brayyan @GRIZZLY1 raczej nie zrobiło kopii, mogłeś zrobić sobie backup tą appką https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore&hl=pl
GRIZZLY1 @Brayyan no właśnie a wydawało się że powinno być ok. Na dysku Google jak patrzę to jest zakładka kopii sms i zajmuje ona jakieś 157 kb więc niby jest. Rozumiem że po formacie i zalogowaniu się na konto powinno wszystko samo przywrócić? Dodam że robiłem format bez karty sim i logowałem się na konto też bez niej. Mogło by mieć to jakiś wpływ na brak przywrócenia?
Brayyan @GRIZZLY1 sam format, to ok ale mogło mieć znaczenie przy przywracaniu, gdyż standardowo sms-y są ustawione na karcie sim chyba, że ktoś sobie zmieni tą opcję 🙂 chociaż, wielkość paczki, 157 kB, to może być mało
GRIZZLY1 @Brayyan mam brak wiadomości na karcie sim. Czyli może spróbować jeszcze raz zrobić format ale już z kartą sim? Usuwałem konto i dodawałem je na nowo ale to nic nie dawało.
Brayyan format, raczej, bez karty SIM, ale samo pierwsze uruchomienie i przywracanie danych z kopii z kartą sim
linar10 Wyczyść aplikacje sms - usuń dane. Po ponownym uruchomieniu powinny się przywrócić dane smsWysłane z mojego Pixel 4 XL przy użyciu Tapatalka
GRIZZLY1 Niestety czyszczenie danych też nie pomogło. Poza zalogowaniem się na konto i włączenie opcji kopii na dysku Google trzeba ją jakoś przywracać czy samo powinno wszystko wskoczyć?
GRIZZLY1 @masi0 nie używałem go jeszcze. Mówisz że za jego pomocą da się uzyskać lepszy efekt? Zależy mi głównie na smsach. Chyba z tamtymi niestety trzeba będzie się pożegnać niestety...