Mam red bull mobile z play. I s10+ z orangeale po debrandzie na xeo czyste i mam aktualizacje po ota. Uruchomiłem przez czat pomocy playrcs. Teraz pytanie bo nie wiem czy dobrze rozumiem.
W aplikacji samsunga wiadomości nie działa rcs mimo uruchomionej funkcji w ustawieniu aplikacji bo nie mam romu play? Na czacie pytali jedynie czy u nich kupiłem telefon i tak to rozumiem.
A wiadomości od Google nie przechodzi weryfikacji Numeru i też nie działa i czy to w tym momencie jest problem bo uruchomiłem rcs w sieci i serwer weryfiuje przez play a nie google? Bo przez czat pomocy play mogę wyłączyć w sieci tylko czy wtedy by działały wiadomości od Google jako rcs? Aż tak mi na tych wiadomościach nie zależy ale chętnie bym potestował. Póki co nie działa mi. A chyba już 4 razy się upewniałem czy jest ta opcja uruchomiona w sieci na mojej karcie.
Jeśli było by rozwiązaniem że wyłączę u operatora rcs iod Google rcs będzie działać to choć tak potestuje. Bo romu play by działało rcs w wiadomościach od samsunga nie będę wgrywać.
Może ktoś obeznany wyjaśni bo jednoznacznie nikt nie napisał a kilku pisze ze działa. Ktoś pisał że też nie przechodzi weryfikacji numeru. Nie było rozwiania.