Po niespełna tygodniu spędzonym z Pixelem mogę już co nieco napisać na jego temat.
Zacznijmy od plusów:
Telefon jest mega ładny i wygodny. Jak dla mnie, póki co najładniejszy jaki miałem.
Mimo braku flagowego procesora działa płynnie i szybko. Nic się nie wiesza ani nie zastanawia. Myślałem, że odczuje brak VoLTE i jakość rozmów będzie dużo gorsza ale nie widzę różnicy. Wszystko zależy z kim rozmawiam, u jednych jest gorzej, a u innych rewelacyjnie.
Aparat - wiadomo, nie będę powtarzał.
Płaski ekran na duży plus
Z minusów:
Wydaje mi się, że jakość dźwięku w aucie przez transmiter po bluetooth jest gorsza względem S7.
Brakuje mi opcji harmonogramu dla Pixelowego "AOD".
Anteny WiFi miały lepszy zasięg w S7.
Oczywiście brak możliwości przesyłania ekranu na TV bez chromecasta - wiedziałem o tym i to był świadomy wybór. Na szczęście z aplikacji youtub czy spotify można streamować.
O brakach w mnogości ustawień nakładki nie wspominam bo każdy o tym wie i alternatywny luncher załatwia temat, i nic nie tracimy z tego powodu, wszystko działa jak należy.
Ogólnie jestem zadowolony i nie żałuje wyboru. Zobaczymy jak będzie z twałością. Mimo wielkiej niechęci (z powodu jego urody) wrzuciłem go w transparentny case w którym moim zdaniem najmniej traci na urodzie i korzystam. Na ekran nakleje jakąś super cienką folię żeby się nie porysował od wkładania do kieszeni i mam nadzieje, że wzorem S7 trzy lata posłuży.