Smykoo W tym wątku proszę o zadawanie pytań zarówno nowych użytkowników jak i tych co mają zamiar kupić Pixela.
besciak Filmy na youtube pokazują dobre czasy baterii, mnie jednak interesuje jakość nocnych zdjęć, gdyż na filmach mam wrażenie, że p30pro robi lepsze ...
buri Jak wygląda obecnie konfiguracja nowego urządzenia? Doszedłem do wniosku, że nic nie chcę ze starego telefonu z uwagi na niezły bajzel. Zaloguje się tylko na moje konto i będę mógł sobie wybrać zgranie kontaktów i inne rzeczy do wyboru czy z automatu leci całość? Nie chcę żadnych ustawień przenosić, gdyż poświęcę ten 1 dzień i obejrzę każdą opcję osobiście.
GRIZZLY1 Kontakty, notatki z keepa, kalendarz lecą z automatu praktycznie jeśli je synchronizowałeś. Ustawienia, apki, wiadomości nie idą. Przynajmniej tak to u mnie wygląda po przywróceniu kopii zapasowej Google.
buri Dzięki za odpowiedzi, dawno tego nie robiłem... będzie z 4 lata. Szkoda trochę sms, ale w sumie nowy telefon to nowa historia. Polecacie etui konkretnych firm np ja dobrze wspominam Spigen bo przetrwał z S7 do tej pory i nic mu nie jest (spełnił też swoją rolę chroniąc telefon wiele razy). Te google etui są dobre? Z uwagi na to że podoba mi się faktura i kolor sage będę bardziej spoglądał na przezroczyste.
GRIZZLY1 @Smykoo A jeśli zrobi się kopie za pośrednictwem Google one to smsy nie skopiują się wtedy czy jednak zostaje użyć zewnętrznego programu? @burija mam na 2 telefonach spigena liquid cristal tzn. przezroczyste iszczerze polecam. Na note 9 nawet po roku nie widać aby zżółkło.
Smykoo Przez Google one sms-y zostają nie ma tylko obrazów z mms-ów.Wysłane z mojego Pixel 4 XL przy użyciu Tapatalka
arielooopl Witam, przesiadka na Pixel 5 z Samsunga s10 to dobry ruch? W obecnym telefonie irytuje mnie bateria.
GRIZZLY1 @arielooopl jeśli tylko goły android który mimo wszystko sporo się różni od choćby OnUI samsunganie będzie Ci przeszkadzał to myślę że warto.Tylko nie spiesz się z zakupem ze względu na felerną pierwsza partię
arielooopl @GRIZZLY1goły android mi nie przeszkadza, bo w sumie w czym mógłby? Bo rozumiem, że gesty pełni ekranowe są w GP? Najbardziej zależy na aparacie i bateri ?
buri Jak z jakością rozmów i odczuciami odnośnie górnego głośnika? Brzmi podobno trochę inaczej, czy dźwięk jest czysty i nie ma problemów w czasie rozmów?
Anonim4 buri Jak z jakością rozmów i odczuciami odnośnie górnego głośnika? Brzmi podobno trochę inaczej, czy dźwięk jest czysty i nie ma problemów w czasie rozmów? Słyszę wszystkich bez problemu, wyraźnie ?
mniedziel Jest dosyć specyficzny znajduje się pod panelem wyświetlacza dźwięk jest stłumiony, przy tym mam wrażenie że panel wibruje nie miałem problemu, aby kogoś usłyszeć, ale niektórzy zgłaszają problem szczególnie w głośnym otoczeniu.
slupek Ktoś korzysta na P5 z eSIM? Jestem jeszcze w VM i zastanawiam się nad przejściem naOrange Flex i skorzystanie właśnie z eSIM. Czy w tej opcji wszystko działa jak trzeba? Może głupie pytanie ale nie mam z tym doświadczenia.
mniedziel Wszystko działa jak należy mam dwie karty jedna T-Mobile , druga Orange Flex (na pixelu 4 już działało) Sent from one of my great Pixel device