Cześć wszystkim.
Na swoim chińskim radiu samochodowym z androidem 10 mam możliwość puszczania muzyki poprzez bluetooth.
Mogę korzystać z tej funkcji w celu odbierania rozmów i wykonywania połączeń, i tu wszystko gra. Problem pojawia się gdy chcę uruchomić aplikację z ustawieniami bluetooth, kiedy chce ją uruchomić wyskakuje mi komunikat "BT wciąż przestaje działać" i nic więcej nie można zrobić.
Gdy uruchomię muzykę w telefonie i uruchomię widget tej apki na pulpicie do obsługi muzyki, to wyskakuje taki sam komunikat, tyle że muzyka gra w tle i mogę ją przełączać itd do momentu aż komunikat samoczynnie zniknie bo potem znowu jest cisza.
Czy istnieje jakiś sposób zamiany obecnej aplikacji systemowej obsługującej bluetooth na inną ?
Powiem jeszcze tyle, że cały czas mogę korzystać z bluetooth starego radia które miałem jeszcze wcześniej, zanim zamontowałem obecne ale tam nie obsługuje odtwarzania muzyki z telefonu. Czy dzieje się tak dlatego, ponieważ istnieje jakiś konflikt starego bluetootha z nowym? Na telefonie wymazałem stare radio i obecne ustawiłem jako sprzęt domyślny.
Model radia : https://pl.aliexpress.com/item/4000274452157.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7cad5c0fc2tw6E
Podsyłam parę fotek z radia.
Z góry dzięki za rady 🙂 Pozdro