Mam to samo nic z tym nie zrobisz. Mało tego nie ma solucji w necie, MS ma to gdzieś, ludzie nawet o tym nie piszą, nie wiem - chyba nie korzystają.
nic z tym nie zrobisz. Jak każdy syf od Microsoftu - ten też nie działa poprawnie. Jak masz dziewiczą instalację na Windowsa i telefon po hard resecie - powinno pójść ok. Będzie działać dopóki nie zresetujesz telefonu - albo - jak w moim przypadku - nie przywołasz sobie kopi zapasowej windowsa (ghost) wtedy zaczynają się schody a w zasadzie rozbijesz się o ścianę. Coś zostaje nadpisane gdzieś nie wiem gdzie nawet - i aplikacja zostaje permanentnie zblokowana.
Nic się nie da zrobić żeby na nowo połączyć laptopa z telefonem poprzez łącze do windows. Usuwanie z konta MS (poprzez stronę www) telefonu jako urządzenia skojarzonego z łączem do windows nic nie daje. NIC się nie da zrobić.
Musiał byś sobie zrobić factory reset na telefonie i nową instalację windowsa na laptopie. I wtedy próbować ponownie (tylko wcześniej pamiętaj żeby z konta MS poprzez www też usunąć telefon - to też ma pewnie na to wpływ)
Myślę że błąd jest zarówno w działaniu konta MS na serwerach MS gdzie zapisują się identyfikatory urządzeń, ale ten sam błąd tkwi wewnątrz aplikacji mobilnej i tej na windowsie. Bo wykonywanie tylko jednej z tych czynności, usuwania urządzeń czy zresetowanie aplikacji czy factory reset TYLKO telefonu - nic nie daje.
Musi tu zajść totalnie atomowe rozwiązanie, - czyszczenie konta MS, nowa instalacja windowsa, i factory reset telefonu. Jakiś żart jednym słowem.