CrashNull tak. U mnie pęknięte jest w miejscu diody lampy, więc nie wpływa na zdjęcia i delikatnie poszczerbione krawędzie. A mam etui chroniące aparat, więc nie wiem jak sie to stało.
Pixi7 Właśnie w Nova 5T (czyli Honor 20 w przebraniu) w kilku miejscach też szkło prysło. Telefon cały czas w etui, zero upadków, zero uszkodzeń, a szkło pęknięte.
Beckham Ja używam Nova 5T od około 8 miesięcy zero rys i pęknięć. Etui zamawiałem na pancerniku, ale z tego co widze to w chwili obecnej nie ma go już.
Pixi7 @Beckham , a możesz wrzucić zdjecie jak to etui wygląda w okolicy aparatu? Bo ja posiadam dwa etui, jedno typu portfel no name chinczyk oraz drugie przezroczyste niejakie Twardowsky Less.
CrashNull @Pixi7 Ja mam takie, dość mocno wystaje ponad aparat a mam poszczerbione brzegi. Nie twierdzę, że to nie moja wina, ale nie mam pojęcia skąd to się wzięło https://allegro.pl/oferta/etui-pokrowiec-nillkin-frosted-huawei-honor-20-9114219278
Gwozdek @CrashNull Na Honor 20 Pro miałem takie etui i jeśli chodzi o aparat, to jest cały, ale pojawiły się delikatne przetarcia lakieru na ramce obiektywu. Nie pamiętam tylko, czy to było, jak już nosiłem w tym etui, bo dość długo miałem 'golasa'. Spoiler @CrashNullpoprawiłem fotkę.
CrashNull @Gwozdek u mnie jest zdecydowanie szkło z boku i na dole poszczerbione. Ramki mój wzrok nie dostrzega zbytnio 🙂 ps. fotki nie widzać
Pixi7 U mnie to zauważyłem przez przypadek, bo myślałem, że jakiś włos czy coś. Przyglądałem się i tak własnym oczom nie wierzę. Dopytuję, bo albo to samoistnie pękło, albo dla mnie to jakieś czary. Na zdjęciach widać jak to wygląda.
Seiko @Beckham wygląda jak by było w okolicy aparatu uderzenie. Po wciśniętym etui można tak wnioskować.
Pixi7 Alleluja, naprawione. Szkło chroniące aparat już zamówione. To etui Twartowsky Less nie polecam, bo zwykłe transparentne , ale ma dość niską grubość i wyspa z aparatami delikatnie wystaje ponad. Nie zmienia to faktu, że faktycznie chyba coś Huawei przekombinował, skoro nie tylko ja miałem taką przygodę.
Seiko @Seiko jedynie na fotce tak wyszło, natomiast telefon nie upadł i nie ma żadnych wgnieceń. Być może światło się źle odbiło. Ale akurat tak wygląda. Miałem wiele telefonów, ale nigdy nie spotkałem się z pękniętym szkłem aparatu. Nawet po upadku. Tapatap z Mi 9T Pro
Pixi7 Ciekawa sprawa z tym szkłem aparatu. Kupiłem dodatkowe szkło zabezpieczające i... Ono prysło po paru dniach na aparacie. Czyli jak nawet szkło zabezpieczające pękło to coś jest na rzeczy.
AdamoSk Też mam pękniętą szybkę aparatu. Praktycznie w tym samym miejscu co Pixi7. Wysłane z mojego YAL-L21 przy użyciu Tapatalka