tomas53 Layio Czy ładowarkaSamsung EP-TA800EBE będzie ładować ten telefon za pomocą szybkiego ładowania 25W? Jeżeli to ta sama co w Galaxy A71 to tak będzie ładować 25W.
Layio tomas53 Jeżeli to ta sama co w Galaxy A71 to tak będzie ładować 25W. A czy w sumie tylko taka ładowarka będzie ładować te 25W może jakaś nie od Samsunga, np Aukey? Bo szukam najlepszej i najszybszej opcji ładowania S20 FE.
Herus Ładowana bateria przedwczoraj wieczorem. Do teraz 37% - trochę rozmów, messenger FB, internet, 20min Minecrafta. Wczoraj od 5:00 do 18:00 GSM (ustawione na LTE), od 18:00 do teraz Wifi Póki co nieco ponad 3h SOT. S20 FE 5G
tom3k2 Layio A czy w sumie tylko taka ładowarka będzie ładować te 25W może jakaś nie od Samsunga, np Aukey? Bo szukam najlepszej i najszybszej opcji ładowania S20 FE. Będzie ładować 25W, o ile będzie miała odpowiednie natężenie dla napięcia, które obsługuje Samsung jako fast charging. Czyli ładowarka musi obsługiwać 9V - 2.77A. Nie polecam aukcji z tanimi (ok. 40 zł) ładowarkami Samsung EP-TA800, bo łatwo można trafić na podróbę.
waldorm Ręki sobie uciąć nie dam ale raczej każda, która będzie spełniać quick charge no i nie z większym prądem niż telefon zdoła przyjąć 😉
dariod7 https://allegro.pl/oferta/samsung-oryginalna-ladowarka-galaxy-s20-s20-note-9679915296 ja kupiłem z tej aukcji i działa jak najbardziej ok, 56% w 30 min, oryginalna z pudełka ok 30% więc różnica spora
[usunięty] Witam, posiada ktoś może taką ładowarkę, lub w takim stylu? Czy da radę ładować maksymalną mocą czyli 25 W? Wiem, że u Samsunga to jest 2,77A 9 V, a tutaj widzę że są 3 A, ale napięcia od 5 do 12 V. Nie znam się za bardzo na takich ładowarkach, ale nie chce też wydawać 100zł na Samsungowską, która powinna być w pudełku... https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/akcesoria-do-telefonow/ladowarki-sieciowe/ladowarka-baseus-ccall-bx02-usb-3-0-kolor-bialy?gclid=CjwKCAiAwrf-BRA9EiwAUWwKXuIUcN5p1LG-yP9BpQ1FoELZxbER-5dtm9SWf5j-umE5nHHTSIjxTRoCUK8QAvD_BwE Ewentualnie, czy jest ktoś w stanie polecić jakąś sprawdzoną kostkę + kabel do ładowania 25W w jak najniższej cenie?
ufon73 Jest jakaś różnica jakiego standardu używam? Samsung adaptive fast charging Vs qc3.0 Vs power delivery. Na Amazonie są ładowarki qc3.0 /power delivery 30W. Na pewno bardziej uniwersalne bo więcej portówSent from my IN2023 using Tapatalk
balwanekbuli To powiem tak: S20 FE na ładowarce z pudełka ma szybkie ładowanie S20 FE na ładowarce od A70 ma super szybkie ładowanie Gdzie A70 ma wtedy tylko szybkie ładowanie o taki smaczek od Samsunga. BTW, mój Note20 Ultra jak byłem w PL ładowałem na ładowarce od A70 i miałem super szybkie ładowanie A70: Spoiler S20FE Spoiler
tom3k2 balwanekbuli BTW, mój Note20 Ultra jak byłem w PL ładowałem na ładowarce od A70 i miałem super szybkie ładowanie Tak, bo ładowarka od A70 jest 25W, z resztą to ten sam model ładowarki co w N20U. Jedynie kolorem się różni 😉 balwanekbuli S20 FE na ładowarce z pudełka ma szybkie ładowanie To przecież jedno z cięć, które Samsung zastosował w FE - ładowarka 15W zamiast 25W.
balwanekbuli tom3k2 Tak, bo ładowarka od A70 jest 25W, z resztą to ten sam model ładowarki co w N20U. Jedynie kolorem się różni A to widzisz nie wiedziałem, bo w note mam UK ładowarkę i inaczej wygląda. tom3k2 To przecież jedno z cięć, które Samsung zastosował w FE - ładowarka 15W zamiast 25W. Dobrze, że w ogóle dali. A swoją drogą ja nie widzę sensu w tym. Nie masz aż takiej różnicy finansowej dla producenta między tymi ładowarkami. O ile w ogóle jest. Do słabszego sprzętu dawać mocniejszą a do mocniejszego sprzętu dawać słabszą. To nie jest dobre. Podobnie kiedyś gruszka robiła. Aż w końcu nie dają jej w ogóle. Widać Samsung idzie w tą stronę
tom3k2 balwanekbuli Nie masz aż takiej różnicy finansowej dla producenta między tymi ładowarkami. O ile w ogóle jest. Wystarczy, że chcieli uszczuplić zapas ładowarek 15W. A poza tym część użytkowników S20FE dokupi oryginalną 25W, co da kolejny przychód firmie. A na akcesoriach marża jest ogromna.
mad3ros Ano idzie. Nie tylko Samsung niestety. Jak się plotki potwierdzą to s21 będzie golutki...Wysłane z FE 5G
balwanekbuli @tom3k2 Znikoma ilość dokupi, bo różnica rzędu 10 - 15 minut na pełnym ładowaniu nie jest warta kupowania specjalnie ładowarki
ryuuza w sensie, czy fakt, ze jest ta ladowarka Wrap Charge 30 czyli 35W nie bedzie kolidowal z 25W Samsunga? czy to jest regulowane i pociagnie z pelna moca?
Mr_X na pewno nie pociągnie - dc i fc to zupełnie inne technologie. Możliwe nawet, że dostaniesz tylko 10 W
tom3k2 Samsung obsługuje szybkie ładowanie 9V, a ładowarka od OnePlus 5V. Czyli z szybkiego ładowania nici.