longer86 Witam, Mam do was pytanie, a mianowicie zastanawia mnie możliwość zastosowania karty e-sim w moim S20+ 5G . Z tego co wyczytałem to o ile się nie mylę jest to wirtualna karta która zapisuje się w pamięci telefonu. Chciałbym dowiedzieć się od was czy jeżeli zastosuję tą funkcję w orange flex to zwolni mi się slot na jeszcze jedną kartę z sieci plus i kartę pamięci ?. Chodzi mi o to czy będę mógł korzystać z 2 operatorów + dodatkowo z karty pamięci którą umieszczę w slocie na obecnym miejscu karty orange flex. Nie wiem czy dobrze to rozumiem .
0kti Z tego co czytałem to będzie tak jak myślisz.A więc esim + 2x simLub esim + sim + karta sdTapatalk - Samsung Galaxy S20+5G
Wincenty @longer86 Samsung Galaxy Fold, Note 20, Note 20 Ultra, S20, S20+,S20 Ultra, Smartfony Z Fold 2, Z Flip *również obsługują dwie karty SIM +kartę eSIM, ale jednocześnie może być aktywna tylko jedna karta SIM. Musisz podpytać się w Orange jak to z tym jest,bo są różne źródła w Internecie i każda ma inne info.
longer86 Obecnie mam 2 karty orange flex i plusgsm. Chciałbym jedną przekształcić na wirtualną np. orange flex aby zwolnić miejsce na micro sd.
gino82 @longer86 Będzie tak jak chcesz , a więc tym sposobem będziesz miał dwie karty sim i slot microSD. I będą na raz działały obie karty. @Wincenty Bedą działały na raz dwie karty pod warunkiem konfiguracji karta sim + karta esim. Zapewne chodzi o to że można mieć zainstalowanych kilka kart esim ale na raz można korzystać z jednej. W kilka sekund natomiast można przełączyć się na inną karte esim.