Hej, pytanie jak w temacie. Kupiłem note 10 plus jako powystawowy. Dziś chciałem podpiąć kartę i płacić NFC jak zawsze i zonk. Przy podpięciu karty dostaje informacje "nie udało się dokończyć konfiguracji do płatności w sklepie " i info o tym ze może być root albo coś z softem... sprawdziłem z terminala i przy su dostaje błąd... niby ok ale zassałem aplikacje ktora to tylko potwierdziła.
drążyłem temat dalej i wychodzi na to że problem może być z certyfikatem play protect. Sklep działa bez problemu i wszystko ok, jednak w ustawieniach widzę iż "certyfikat Google Play, urządzenie nie jest certyfikowane". No to ok, poszukałem co i jak żeby certyfikować, znalazłem ten numer i na stronie Google chcę uzyskać certyfikat i wywala mi iż " urządzenie jest juz certyfikowane " restart telefonu i jednak nic, dalej brak certyfikatu mimo iż na stronie jest coś innego. Wywaliłem pamięć podręczna itp. I nadal to samo. Wydaje mi się ze sam bank nie gra Tutaj roli, po prostu jest coś dziwnego z tym certyfikatem. Poprawki zabezpieczen z 1 sierpnia 2020 nowszych nie ma bądź nie widzi. Phone info mówi iż telefon wyprodukowany w Wietnamie. Kraj kodu csc -poland, operator t-mobile. Ktoś jest w stanie podpowiedzieć coś? Ewentualnie jakie informacje mogę jeszcze Wam podać żeby było łatwiej dojść w czym problem. Nie wyobrażam sobie telefonu bez płatności NFC ? . Banki jakie podpinam pod Google pay to mBank natomiast w s9 miałem tak ze w Google pay tylko m bank byl a milenium miałem jako osobną formę płatności. Dodam ze jeszcze milenium aplikacji i nfc nie konfigurowałem.