Cześć, od kilku dni próbuję znaleźć rozwiązanie problemu, który mnie trochę drażni przy codziennym korzystaniu. Może ktoś z Was wpadnie na jakiś genialny pomysł. Otóż:
Korzystam bardzo często z aplikacji "Twój telefon" na Windows 10. Wykonuję z niej głównie połączenia telefoniczne. Aplikacja łączy się za pośrednictwem bluetooth z telefonem. Do telefonu mam podłączoną jednocześnie słuchawkę douszną, która również łączy się za pośrednictwem modułu bluetooth.
Wybierając numer telefonu przez komputer, telefon się odpala dźwięk dźwięk połączenia i rozmowy jest słyszany w komputerze. W momencie kiedy przełączam tryb rozmowy na telefon (w aplikacji Twój Telefon), połączenie zostaje przekazane na telefon, ale na głośnik telefonu, a nie tak jakbym chciał na słuchawkę bluetooth.I właśnie to mnie denerwuje, ponieważ muszę wówczas brać telefon do ręki, odblokowywać go i przełączać źródło dźwięku na słuchawkę bluetooth.
Chciałbym aby domyślnie przekierowanie z aplikacji Twój Telefon na telefon komórkowy powodowało wykorzystanie słuchawki dousznej bluetooth, zamiast przejście na głośnik - może da się to zmienić w ustawieniach?
Może znacie jakieś rozwiązanie? Może problem wydawać się błachy, ale wykonując dziesiątki telefonów dziennie, jest to problematyczne.
Powiem jeszcze jakich rozwiązań próbowałem:
1. Połączenie słuchawki dousznej do laptopa - tutaj występuje konflikt, ponieważ jednocześnie nie mogą być (działać) 2 urządzenia obsługujące połączenie - aplikacja Twój Telefon tego jeszcze nie obsługuje.
2. Dokupiłem dodatkowy adapter bluetooth, ale okazało się, że adapter zastępuje wbudowany bluetooth w komputerze (bezsensu)
3. Słuchawki na kabel - działają - ale ja chce mieć bezprzewodowe.
Z góry dziękuję za poświęcony czas na przeczytanie i ewentualne odpowiedzi.