zaye93 Jakie to są chińskie aplikacje i co mam z nimi zrobić? Usunąć je? Preinstalowane na tablecie Huawei MediaPad M6 Turbo 8.4 kupionym z usługami Google (AliExpress). Pierwszejnie da się odinstalować i potrzebuje mnóstwo uprawnień. Domyślam się, że ma coś wspólnego może z chińską klawiaturą, a druga z usługami google.Będę wdzięczny za pomoc! 1. A百度输入法华版8.2.8.111 (com.baidu.input_huawei)2. G谷歌服务助手1.0 (com.Izplay.helper)
zaye93 Pytanie czy stracę wtedy usługi google? Nie wiem czy to służyło tylko do zainstalowania, czy nadal tym zarządza jakoś.
dzidexx Google Google Obu nie możesz usunąć. Co ci przyszło do głowy? Kupować z Chin sprzęt, w którym nie można odblokować bootloader'a.
Gwozdek Dawno temu bawiłem się we wgrywanie usług Google na P40 lite w ramach testów i po wszystkim usunięcie tego lzplay nic nie psuło. Aczkolwiek, jak jest teraz, sam musisz sprawdzić. Usunięcie klawiatury w niczym nie powinno zaszkodzić, tylko zainstaluj sobie wcześniej drugą.
zaye93 Mam już zainstalowany Gboard. W zasadzie ''obecność'' tych aplikacji w tablecie nic mi nie robi, ale może spróbuję je usunąć. @dzidexxSkąd wiesz, że się nie da? A pisząc ''co mi przyszło do głowy'' miałeś na myśli model urządzenia, czy to, że kupiłem go z Ali z zainstalowanymi usługami google? W innych sklepach był o wiele droższy.