I właśnie dlatego dopytuje.
spec-naz1
Działa, bo nasze "polskie 5G" opiera się na częstotliwościach oraz antenach wykorzystywanych do 4G
Ok rozumiem, ale czy to nie było czasem te 5G Ready? A 5G nie ma swoich pasm??
spec-naz1
w UK zrobili to od początku bez mamienia, tak jak powinno z wykorzystaniem pasm i infrastrukturyprzewidzianychod początku do 5G, stąd pewnie inne karty.
Jest takie prawdopodobieństwo. Nie zgłębiałem tematu w ten spsób. Musiałbym poszukać na tutejszych forach jak to działa w uk.
dapik1
1- odpowiedni telefon
2 - być w zasięgu
3 - mieć odpowiednią umowę
Takie same warunki w UK, z tym że jest punkt 4. Musisz mieć kartę SIM. Jak będziesz mieć spełnione tylko te 3, a starą sim to i tak nie zalogujesz się do 5G. Przynajmniej tak twierdzą operatorzy.
Co do umowy to od momentu jak pierwszy raz wziąłem N20U przed premierą, mimo iż oddałęm wróciłem na kontrakt tylko sim, i teraz znów wziałem drugiego. Nie ważne. Po prostu od pierwszego przejścia na 5G SIM mam coś takiego
Normalnie ewidetnie widać, iż muszę mieć specjalną umowę. Teraz nie pamiętam w której sieci ale ostatnio jak szukałem to przy wyborze oferty można było zdecydować czy chcesz 4G czy 5G, przy czym 5G było droższe