Cześć
Przymierzamsię do zakupu smartfon-a .Priorytetem dla mnie jest szybkość i przede wszystkim płynność i responsywność systemu (animacje, przewijanie list , itp)
Mam takie osobiste skrzywienie że bardzo mnie irytują wszelkie lagi, stuttering,brak płynnościpodczasnawigacji po systemie .
Puki co wstępnie wytypowałem smartfony którew małym stopniu przetestowałem w marketach .
1 Xiaomi MI 10 T PRO- Markę znam (do dzisiaj korzystam z MI5 ) , Miui 12 +144 hz robi robotę .Wszystko pracuje bardzo płynnie .Bardzo rzadko gdzieś coś się przytnie
czy spowolni . Szkoda że nie ma indukcji.
2.Samsung S20 ,S20+,S20 FEczy Ultra. Z Samsungiem miałem do czynienia dość dawno iTauchlagwizbardzo mnie irytował .
W tej chwili mamy OneUi 2,5i testującw sklepie z włączonym odświeżaniem 120 hz bardzo mnie zaskoczył na "plus" a po obejrzeniu filmu zrecenzją OneUi 3.0
może być jeszcze lepiej .
3.Huawei P40 Pro . -Bardzo podoba mi się za całokształt a do tego bardzo szybki i płynny ,no ale brak GMS .
Nie wiem czy mocno bym odczuł brak usług Googlei czy ewentualnekombinacje z dograniem usług GMS jest w pełni sprawne oraz czytakie kombinacje nie spowolnią systemu .
Bardzo proszęo wszelkie sugestie i porady.
Dodam że nie interesują mnie żadne OnePlus-yani inne smartfony z czystym i surowym Androidem .
Bateria oraz możliwości aparatówsą sprawą drugorzędną .