[usunięty] Gdzieś czytałem na temat możliwości wykonywania zdjęć 3D przez Mi 10T... ktoś, coś? Nie umiem teraz tej informacji znaleźć.
[usunięty] Ten telefon nie robi zdjec 3d. Albo czytałeś o innym telefonie albo pomyliłeś jakieś funkcje.
[usunięty] Byłem pewien, że czytałem na stronie Xiaomi, ale teraz tego nie widzę. No nic, zapytać można. Czy ktoś ogarnia jak w Mi 10T rozciągnąć widget notatek ? dodana zawartość Ok już wiem. Najpierw trzeba dać widget na ekran i zapisać, a potem przytrzymać i rozciągnąć - bez sensu.
Android12T10 Witam. Mam Xiaomi 10 T jest tu android 12.1 jak dobrze pamiętam. Chodzi o to czy ktoś wie czy zmieni się odbieranie telefonów bo jest z przesunięciem palca a jak wyciągam tel z kieszeni to się odbiera i trochę mnie to wkurza, po za tym chodzi o powiększenie wiadomoaci, zmianę koloru wiadomości, kontakty na SIM, nie da się przytrzymać na numer i dać zadzwonić jak to było w starych androidach np. 10. Mam nadzieję że zrobią dobra aktualizację bo wiele brakuje.
[usunięty] Android12T10 Chodzi o to czy ktoś wie czy zmieni się odbieranie telefonów bo jest z przesunięciem palca a jak wyciągam tel z kieszeni to się odbiera i trochę mnie to wkurza, Szukaj w sklepie Google - Dialer Android12T10 po za tym chodzi o powiększenie wiadomoaci, zmianę koloru wiadomości Proponuję aplikację do sms - Textra Android12T10 kontakty na SIM, nie da się przytrzymać na numer i dać zadzwonić jak to było w starych androidach W sklepie Google - Dialer Android12T10 Mam nadzieję że zrobią dobra aktualizację bo wiele brakuje. Wręcz odwrotnie. Jest mnóstwo opcji poukrywanych bezsensownie.
Seiko @Android12T10 szanowny kolego. Zapewne chodzi o MIUI 12 bo Androida o tej cyferce jeszcze nie ma, będzie w przyszłym roku zapewne. Tak żeby to zmienić trzeba zmienić dialer, co do wielkości czcionki itd wszystko zmienisz w ustawieniach wyświetlacza itd. wielkość czcionki jak i ikon itp.
EdwardAcki Pytanie dla posiadaczy Mi 10T lub Mi 10T Lite. Aktualnie mam Galaxy S8 - myślę na zmianą... bardziej na Mi 10T Lite z racji że posiada slot microsd. Jak aparat ma się do tego z Galaxy S8? Lepsze fotki będą z Mi? Najbardziej będzie mi brakować ładowania indukcyjnego i AoD - ale wszystkie nie można mieć.
NieznajomyLobuz Czy Xiaomi posiada takie coś jak kopia bezpieczeństwa czy kopia zapasowa? Jest szansa na wykonanie kopii w taki sposób, że przy odinstalowywaniu zbędnych apek przez adb i niepowodzeniu przywrócicć system do żywych bez factory reset?
dzidexx Kopia partycji data w TWRP. NieznajomyLobuz przy odinstalowywaniu zbędnych apek przez adb Bez Root, te zmiany dokonywane są wlaśnie w w.w. partycji. W razie gdyby smartfon się nie uruchomił lub sypał błędami - nie włączysz (adb) krytycznej aplikacji. Reset lub TWRP.
NieznajomyLobuz dzidexx W razie gdyby smartfon się nie uruchomił Już to przeżyłem... dwa razy. Heh, za dużo usunąłem. Trochę problemów było nawet factory reset, ale dało radę, Tylko ponowne ustawianie wszystkiego mnie dobijało, szkoda że nie da się wszystkiego łatwo przywrócić.
dzidexx NieznajomyLobuz Tylko ponowne ustawianie wszystkiego Większość (po resecie) można przywracać z backupu na koncie Google i Xiaomi.
NieznajomyLobuz dzidexx Większość (po resecie) można przywracać z backupu na koncie Google i Xiaomi. No właśnie coś z tym kiepsko mimo iż kopie mam zawsze włączone. Miałem kilka tel i NIGDY nie przywracało mi ustawień tak jak powinno w teorii.
NieznajomyLobuz Ja mam prawie same aplikacje z Sklepu Google. Mało jakie aplikacje zostały od Xiaomi. Nawet kopia zapasowa w ustawieniach nie daje rady wykonacć kopii wielu aplikacji. Chmura Xiaomi zbędna mi jest... No chyba, że ma większe możliwości niż ta od Google w co wątpię.
pobutek Chmura Xiaomi zbędna mi jest Hm.... Dla mnie akurat mega sprawa.... Opłata mała jak za 50gb na rok lub jak wiecej potrzebujesz Backup całego systemu sam się robi....nagrywanie rozmów z automatu..... ( fotek nie wysyłam)... zależy kto co potrzebuje