Szukałem na forum i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na mój problem więc zakładam nowy temat.
Mam telefon Lenovo ZUK Z2 Plus i od momentu kupna telefon jest zrootowany i był zainstalowany ROM DirtyUnicorns z androidem 7.1, a jest już od jakiegoś czasu dostępny ROMLineageOS 17.1 z Androidem10 więc postanowiłem sobie wgrać nowy rom.
Korzystałem z następujących poradników:
oraz ze strony https://theupgradeguide.com/install-android-10-on-lenovo-zuk-z2-plus-lineageos-17-1-how-to-guide/
Wgrałem najnowszy TWRP pod mój telefon w wersjji 3.3.1-0 i robię następujące czynności:
1. Czyszczę Wipe i usuwam:
- Dalavik / ART Cache
- Cache
- System
- Data
2. Następnie przechodzę w Install i wybieram plik ZIP z romem, następnie dodaje drugi plik zip do kolejki z gapps i uruchamiam instalacje.
Instalacja obu plików przebiega pomyślnie i mam opcje czyszczenia cache i Dalvik więc czyszcze i wciskam przycisk Reboot i telefon się restartuje pokazuje się na ekranie logo ZUK i zaraz niebieski ekran i telefon się restartuje i tak w kółko się zapętla logo ZUK, niebieski ekran i znów logo ZUK.
Co zrobiłem nie tak skoro instalacja romu przeszła pomyślnie, a teraz nie chce system się uruchomić ? Co mogę zrobić aby poprawnie uruchomić system ?
Proszę o wsparcie i pomoc w rozwiązaniu mojego problemu ponieważ w Internecie pokazują, że na tym telefonie instalują ten konkretny ROM i robię zgodnie z instrukcją i coś chyba jednak nie tak.
Jedyne czego nie zrobiłem przed flashowaniem to kopii zapasowej.
Z góry dzięki za podpowiedzi co mogę zrobić ?