@[usunięty]
czy to warto się tak bawić, różnica niewielka, miejsca też nie zyskujesz:
Różnica wyłączenia aplikacji z poziomu ustawień tel. i usunięcie za pomocą ADB (bez roota), ponieważ ludziska pytali tosprawdziłem wczoraj przed napisaniem tego (co prawda na samsungu, ale nie ma to znaczenia).
wyłączenie aplikacji z poziomu ustawień w telefonie ustawienia>aplikacje i powiadomienia>aplikacje
wyłącza apkę,
nie widać jej na liście aplikacji,
widać ją wustawienia>aplikacje i powiadomienia>aplikacje jako wyłączoną,
widać ją wustawienia>aplikacje i powiadomienia>aplikacje>systemowe jako wyłączoną,
nie usuwa katalogu i plików aplikacji, ale można usunąć dane aplikacji i cache wcześniej zapisane,
przywrócenie aplikacji polega na ponownym jej włączeniu.
odinstalowanie za pomocą ADB
odinstalowuje/usuwa aplikację dla domyślnego/aktualnego użytkownika (user 0),
nie widać jej na liście aplikacji,
nie widać jejwustawienia>aplikacje i powiadomienia>aplikacje,
widać ją wustawienia>aplikacje i powiadomienia>aplikacje>systemowe,
usuwa katalogi plikiaplikacji o ile po wydaniu komendypm uninstall-k--user0<name ofpackage> zatwierdzimy ich usunięcie,
przywrócenie aplikacji polega na ponownym jej zainstalowaniu, np. z google play lub z pliku .apk, ew przywrócenie tel. do ust. fabrycznych.
tego nie zdążyłem dopisać do poprzedniego wątku.
opcje programisty/developer mode włączamy klikając kilka razy na nr wersji w informacje o urządzeniu - to każdy chyba wie.
Ale jeżeli komuś z jakichś powodów przeszkadza aktywnaopcjaprogramisty /developer mode to:
ustawienia>aplikacje>wszystkie aplikacje>znajdujemy ustawienia>wyczyść dane i już
piszę bo kiedyś w jakimś pliku zmieniałem zawartość, a tu takie proste😉Też sprawdziłem wczoraj.
https://forum.android.com.pl/topic/348622--tool-tool-all-in-one-driversunlocktwrpfactory-imagestock-recovery?do=embed/