-deamon- Mam pewien problem z działaniem słuchawek na moim realme 7 Pro. Są to słuchawki z wtyczką USB C. Ich jakość dźwięku mi odpowiada, więc dalej chciałbym ich używać na nowym telefonie, ale z jakiegoś powodu nie mogę. Na poprzednim Xiaomi nie było takiego problemu. Ktoś coś poradzi?
frrancuz Ma jacka 3.5. Raczej wtedy nie ma odpowiedniego przetwornika do słuchawek na usbc. Na Xiaomi pewnie nie miałeś standardowego wejścia, i wtedy usbc przejmuje taką opcję. Nie spotkałem się z tym, żeby mając jacka jeszcze usbc pozwalało na podpinanie sluchawek.
hehs frrancuz Nie spotkałem się z tym, żeby mając jacka jeszcze usbc pozwalało na podpinanie sluchawek. pozwala, ale trzeba ręcznie włączyć @-deamon-włącz otg, w ustawieniach, albo z poziomu paska
Genesys Wejdź w ustawienia i poszukaj jakichś opcji związanych z OTG. Albo zajrzyj w ustawienia programisty i wypróbuj te opcje:
assist217 -deamon- Dziękuję za odpowiedzi, włączyłem OTG i jest już ok! Chłopie powiedz mi czy przez słuchawki z wtyczką USB C działają lepiej? Bo po podłączeniu słuchawek przez jack 3.5mm jest padaka.
damianosr3 -deamon- Czy możesz wyjaśnić dokładnie co zrobiłeś aby słuchawki działały. Ponieważ na tym samym telefonie z włączonym OTG u mnie nie działa. A zalezy mi na tym, aby działało bo chce kupić wzmacniacz słuchawkowy pod USB.
damianosr3 Odkopuję. U mnie ten sposób nie działa. Ten sam telefon. Słuchawki są na Jack 3,5 z przejściówka na USB type C.
rafi206 Trzeba ustawić w opcjach programisty transkodowanie mediów. Tam się przestawia i działają słuchawki na USB c