-deamon- Witam! Podpowie mi ktoś, jak wyłączyć szybkie ładowanie w Realme 7 Pro? Mamy tu 60W, przydatna rzecz i z pewnością producent zarzekać się będzie, że to nieszkodliwe dla baterii, ale nie chcę z tego korzystać, gdy jest mi to niepotrzebne. Wolę się podratować, gdy naprawdę zajdzie taka potrzeba.
Gawronnek Użyj zwykłej ładowarki, albo chociaż innego kabla, wtedy będzie się wolno ładować. Jednak ja bym się nie obawiał tego szybkiego ładowania, bateria grzeje się dużo mniej niż we wcześniejszych telefonach, ale każdy robi jak mu wygodnie.Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka
-deamon- Dziękuję za podpowiedzi. Łatwiej było o inną ładowarkę, więc poszedłem tą drogą. Nie znalazłem w telefonie przełącznika do zmiany prędkości ładowania. Poużywam innej ładowarki i będą obserwował, czy nie dzieje się coś niepokojącego z baterią.
hehs kamileeek A tu nie jest tak że są 2 baterie? Dlatego tak szybko ładuje, tak bardzo nie szkodzi to zgadza się, no ale niektórych nie przekonasz do szybkiego ładowania ?
Gawronnek Ja już sobie nie wyobrażam ładowania w inny sposób, rano 15 minut w trakcie porannej kawy i 10-15 minut w aucie w trakcie dojazdu do pracy i mam 100%Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka
-deamon- A ja wyobrażam. Przeważnie ładuję w nocy. Przez kilka godzin zdąży zapełnić się w 100%. Szybkie ładowanie wydziela ciepło, a te w nadmiernych ilościach powoduje degradację baterii i to jest fakt. 🙂
Gawronnek Może tak, tylko 7 Pro mniej się grzeje przy szybkim ładowaniu niż Xiaomi mojej żony przy normalnym, mój jest letni jej gorący.