Obecnie posiadam telefon Huawei Mate 20 Lite(zawsze miałem telefony ze średniej półki). Telefon zaczął sprawiać problemy i zastanawiam się nad ewentualnym zakupem nowego telefonu w kwocie podanej w tytule posta.
Dobrze jakby telefon posiadał:
Mocny 8 rdzeniowy procesor Snapdragon
6GB ram i 128GB pamięci wbudowanej
Wielkość ekranu może być: 6,67cala
Ekran IPS lub Super Amoled z dobrymi kątami widzenia,dobrą czytelnością w mocnym słońcu i dobrze jakby był tryb ochrony wzroku
Ekran nie miał żadnego wcięcia jak to jest w obecnie posiadanym
Huawei Mate 20 Lite
Dobre działanie z podłączonymi do niego urządzeniami po bluetooth(chodzi by telefon nie miał problemów z połączeniem bluetooth)
Głośniki stereo lub ewentualnie jeden dobry głośnik
Aparat główny może być 64megapiksele plus dodatkowe aparaty,aparat przedni wystarczy 20megapikseli,nagrywanie wideo w 4K/Full HD 1080
Wstępnie zastanawiam się nad takimi telefonami: Xiaomi Mi 10T 6/128 i Poco F2 Pro 6/128,gdzie oba telefony mają to co potrzebuję,ale posiadają różne ekrany: Xiaomi Mi 10T ma ekran IPS z odświeżaniem 144Hz jeśli się nie mylę i nie wiem czy taki ekran to dobry wybór,a Poco F2 Pro ma ekran Super Amoled(miałem już telefon z takim ekranem),do tego Xiaomi Mi 10T mieści się w moim budżecie,ale Poco F2 też mieści się w moim budżecie jeśli wybrałbym ten telefon w kolorze białym lub purpurowym-taki jakby fioletowy.
Telefon oczywiście kupuję nowy w sklepie
Czy telefon Xiaomi Mi 10T lub Poco F2 Pro to dobry wybór do ewentualnego zakupu nowego telefonu w kwocie do 2300zł(nie chciałbym przekroczyć tej kwoty) i który z tych telefonów wybrać,a może kupić telefon innego producenta w kwocie do 2300zł posiadający to co podałem w poście oraz dodam,że odpadają telefony Huawei-proszę mi ich nie polecać.
Liczę na pomoc