Witam,
Od kilku dni zauważyłem duże problemy z nawigacją (Automapa, Sygic, Google maps).
Ostatnio jak w sierpniu używałem AM i Sygica to działało wszystko w porządku a teraz po aktualizacji Automapy i Sygica do najnowszych wersji nawigacje dostały świra (nie wiem czy to zbieg okoliczności czy przyczyna).
Problem polega na tym, że jak jadę trasą to czasem znacznik który nas prowadzi wypada poza trasę, w Katowicach miałem sytuacje że jak było duże zagęszczenie skrzyżowań to przeskakiwał na inne i na nowo planował trasę, albo wypadał na chwile na inną drogą i wracał z powrotem na właściwą trasę, ale generalnie nie da się na nich pracować.
Odpaliłem mapy w trybie awaryjnym i na nim działało wszystko ok. Skalibrowałem jeszcze kompas za pomocą GPS Status & Toolbox i sprawdzę jutro, ale jeśli by to nie pomogło to jest jakiś sposób aby to naprawić bez Hard Resetu?
Soft reset nie pomógł bo po nim Automapa zaczęła działać w taki sposób że jak stałem na światłach to ona jechała dalej, ale z trasy już nie wypadała.