Zgrzał się niemiłosiernie podczas aktualizacji i jeszcze parę minut po.
Co do zmian w stosunku do poprzedniej wersji można poczytać w necie. Natomiast co do moich odczuć to mam wrażenie - i to pierwsze, co rzuca się w oczy - że animacje są bardziej płynne, przez to zdają się być dłuższe, co mnie osobiście nie odpowiada i dlatego mam czas w opcjach programisty ustawiony dla wszystkich na 0,5 sekundy.
Kolejna sprawa, że ekran blokady, ekran do wpisania PIN, nieco inaczej wyglądają.
Pojawiła się nowa opcja w dialerze, jak tło połączenia.
Zniknęła opcja "ogranicz animacje" w ustawieniach.
Zwiększono odstępy ikon w folderach aplikacji, co mnie osobiście mniej odpowiada, bo teraz w jednym widoku mieści się maksymalnie 12 ikon.
Niestety w historii uruchomionych aplikacji nie ma opcji, żeby wyświetlać aplikacje w postaci kart a nie okien. Tak jak było kiedyś, co chyba miało się pojawić ponownie w tej wersji. Może jeszcze w ostatecznej odsłonie będzie możliwość zmiany widoku.
Nie działa nagrywanie rozmów (ACR). Mam nadzieję, że to się zmieni.
Po każdym uruchomieniu telefonu pojawia się komunikat zatytułowany "ogłoszenie", że jest to wersja beta systemu, że mogą występować nieprawidłowości i, że dobrze mieć zachowaną kopię. Informacja o OneUi beta wyświetla się także w Samsung Members, ale przy próbie wejścia w jakieś informacje pojawia się komunikat, że nie znaleziono zarejestrowanego użytkownika, co w przypadku tej wersji nie powinno dziwić.
Spoiler

Wysłane z mojego Galaxy Note przy użyciu Tapatalka