bastao21 Witam, mam problem. Zresetowałem ustawienia telefonu i teraz gdy dodaje jakiś kontakt, zapisuje mi go zawsze z przecinkiem. Gdy zapisze kontakt w telefonie np. Paweł firmowy to w książce wyświetla mi się on: firmowy, Paweł i mam tak samo z wszystkimi kontaktami. Wiecie może co to może byc za problem?
balwanekbuli Problem o jakim piszesz to pamiętam z czasów starszych telefonów. Tam była taka opcja jak kolejność wyświetlania. Chodzi o to że wpisałeś Jan Kowalski a miałeś ustawione iż nazwisko ma być pierwsze to wtedy się wyświetlało Kowalski, JanAle nie mam pojęcia jak to zrobiłeś w androidzie 😃Ale może Cię to nakieruje w poszukiwaniach
the_naturat_com @bastao21 wejdź w aplikację Kontakty i w ustawieniach zmień format wyświetlania kontaktu.
balwanekbuli @the_naturat_com Oki tamto jest. Fakt tylko trzeba wejść bezpośrednio w kontakty, a nie przez dialera. Nie w tym miejscu szukałem, że mu napisać gdzie to. Ale pamiętałem że coś takiego było. I jest. Sortuj: najpierw imię, albo nazwisko 😛