W poniedziałek zamowiłem, w piątek odesłałem. Generalnie to porządny smartfon, ale miał pewne irytujące mnie kwestie.
1. Zamulenie po pewnym czasie użytkowania. Po restarcie telefon chodził dobrze mniej więcej trzy godziny. Po tymże okresie czasu smartfon przestaje nadążać za palcem, trochę tak jakby nagle zrobiło się 30Hz (a cały czas ustawione 90Hz na sztywno). Przewijanie strony w przeglądarce mało płynne, zmienianie kart tak samo. Na pulpicie zamulenie zostało częściowo zlikwidowane przez wyłączenie animacji, w aplikacjach jest to niemożliwe.
2. Chcąc posłuchać muzyki na słuchawkach klasycznych, zakończonych wtykiem 3.5mm nie można od razu włożyć całego wtyku do gniazda. Telefon nie wykrywa wtedy słuchawek i puszcza dźwięk z głośników. Należy umieścić końcówkę zostawiając tak 2-3mm niewłożone. Wówczas muzyka zacznie lecieć przez słuchawki i będzie można włożyć jacka 3.5mm do końca. Dlaczego wkładając wtyczkę na raty telefon akceptuje słuchawki, a wkładając od razu całą już nie? Nie mam pojęcia.
3. Słuchając muzyki z karty pamięci podczas ściszania/podgłaśniania dźwięk po prostu przerywa (taki efekt szarpanego dźwięku). Podczas używania serwisów streamingowych ten problem nie występuje.