UWAGA!!! - Tąmetodą nie da sie zmienić CSC w telefonie S20+z dystrybucji Orange i T-Mobile.
Sposób szybki i przede wszystkimdarmowy.
Na wstępie zaparzsobie herbatkęlub kawkę bo chwilę to potrwa 😉
Zmieniamy CSC:
1. Jeśli masz telefon brandowanyto najpierw będziesz musiał wgrać XEO lub dowolny ROM co posiada kody multiCSC przez program Odin.
2. Pamiętaj zrobić backup przez program Smart Switch na PC - zabezpiecz swoje dane gdyż ta operacja kasuje wszystko co masz w telefonie
️
- jak już się uporasz z pkt. 1 i 2 to możesz zabrać się za zmianę CSC
3. Pobieramy aplikację Telefon od Google -> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.dialer&hl=pl&gl=US
4. Otwieramy aplikację, dajemy jako domyślna i wklepujemy automatycznykod: *#*#27262826#*#*. Po chwili widzimy :
Spoiler
Ponieważ ja już mam czysty XEO to mnie interesuje CSC ILO i taki wybrałem. Kliknąłem na INSTALL
5. Dalej widzimy :
Spoiler
Wybrałem ten pierwszy od góry.
6. Telefon w tym momencie się zresetuje i zacznie procedurę zmiany CSC. Teraz weźsobie herbatkę lub kawkę którą zrobiłeś wcześniej i cierpliwie czekaj bo to chwilę potrwa.
7. Po całej operacji mój S9+ wygląda tak :
Spoiler
️Nie wiem czy to ma znaczenie ale ja całą operację zmiany CSC przeprowadziłem bez kart SIM
Jeszcze tylko włożyć kartę SIM by ustawiło CSC na XEO i mogę cieszyć się nagrywaniem rozmów na sofcie Izraelskim.
Spoiler
Jakieś pytania to śmiało ?
Wielkie podziękowania śle dla kolegi @zulu88