sebakillerpl Witam, temat dotyczący ochrony ekranów w naszych Oneplus 8. Moje pytanie brzmi jakie polecacie szkła do oneplus 8 ? nie chce żadnych UV. https://allegro.pl/oferta/szklo-do-oneplus-8-myscreen-diamond-edge-3d-9688306112 - to wydaje się być fajnym szkiełkiem co sądzicie o tym?
Tofik1993 Nie ma nic lepszego od szkła uv za cenę tego wynalazku masz 2x mocolo któremu nic nie brakuje trzeba się tylko postarać przy naklejeniu[emoji6]Wysłane z Oneplus 8 [emoji6]
sebakillerpl Właśnie czytałem, że z tym mocolo jest problem oryginalne etui zadziera szkło i potem się odkleja jak to jest ? Poza tym potem podczas odklejania tego szkła wraz z klejem jest duże ryzyko uszkodzenia ekranu telefonu co nie ? No i trzeba uważać żeby nie zalać głośnika i przycisków. Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka
Tofik1993 Mi z mocolo każde orginalne etui działa, nic nie podważa a jeżeli już coś się przydarzy to zawsze zostawiam resztkę kleju i co jakiś czas poprawiam krawędzie 🙂 co do glosnika wystarczy go zakleić naklejka z zestawu tak jak i port ładowania oraz klawisze, a jeżeli już się wkleje do glosnika to wystarczy przed utwardzeniem wziąć wacik do uszu i on wszystko z głośnika wchłonie 🙂 to szkło z allegro ma czarna ramkę wokoło i tak pewnie jest klejone po krawędziach czyli kiepskie rozwiązanie .Wysłane z Oneplus 8 [emoji6]
sebakillerpl Jeszcze pytanie bo nie dostałem odpowiedzi, podczas odklejania szkła nie uszkodzimy ekranu telefonu ? bo ten klej to potem twardnieje nieźle, osobiście na razie jeszcze pozostane przy oryginalnej folii. Bo boje się uszkodzić telefon podczas naklejania tego szkła UV 😃Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka
Tofik1993 Nie ten klej jest jak glut/guma po utwardzeniu, po zdjęciu szkła na ekranie nic nie pozostaje 🙂 kleiłem już takie szkło kilkadziesiąt razy na różne telefony od dome glass po chinola za 2$ [emoji6]Wysłane z Oneplus 8 [emoji6]