Część. Używałem oppo dwa tygodnie,niestety musiałem oddać żonie z jednego poważnego powodu, wspomnę o tym na końcu zacznę od pozytywów. Telefon jak dla mnie wymiarowo idealny, mimo ze nie zwracam uwagi na wygląd to ten telefon jest kształtny i piękny, wyświetlacz bajka,kolory super, filmy na netflixie oglądało się przyjemnie. Telefon chodzi płynnie i szybko. Przesiadłem się z Samsunga a50 więc odrazu miałem problemy żeby się przyzwyczaić, sporo ciekawostek mi brakowało w oppo m.in zauważyłem że powiadomienia na ekranie blokady nie można zrobić żeby były przezroczyste zawsze są na jakimś tle, na ale spoko można poprostu włączyć AOD i wtedy mieć pogląd na powiadomienia,więc uznałem to za blachostke. Kolejna sprawa było to że po wciśnięciu zamknij wszystkie aplikacje w panelu działających aplikacji pojawiała się informacja że wszystko zostało zamknięte telefon zwolnił miejsce,lecz po ponownym wejściu w ta opcję aplikacje dalej były widoczne do zamknięcia. Kolejna sprawa i to chyba najważniejsza która zmusiła mnie do rozstania z tym telefonem to łączenie ręczne z siecią. Mimo odhaczonej opcji automatycznie łączenie z siecią, telefon sam łączył się z pierwszą lepszą siecią. Podam przykład,wybieram sieć T-Mobile. Jadę statkiem do Szwecji nagle T-Mobile traci zasięg i wtedy powinien czekać aż znowu wybiorę sieć która chce jednak oppo wybiera sam sieć statkową w której 10s połączenia internetowego wystarczy żeby uszczuplić konto z paru stówek. Pisałem do oppo w tej sprawie oni sa oczywiście zdziwienii,jednak nie tylko ja miałem taki problem ludzie mi odpisali że to niby taka polityka oppo że ich telefony mają mieć zawsze sieć-Bezsens. Teraz zaczerpnę informacji od żony jak trochę go pomęczy i znowu coś napiszemy
Podsumowując telefon godny polecenia, jest naprawdę fajny w świetnej cenie. Jeżeli komuś nie będzie przeszkadzał ten problem z siecia. Ja sam przeszedłem na Xiaomi redmi note 9 pro i ubolewam nad brakiem amoleda. Pozdraeiam