kudlatyIE Witam Mam apkę pracującą w trybie pełnoekranowym, z ukrytym paskiem nawigacji. Niestety po pojawieniu się klawiatury, pojawia się jednocześnie czarny pasek bezpośrednio pod nią, którego nie potrafię usunąć, ani zmienić jego koloru.
kudlatyIE mmaciejow @kudlatyIE czy Ty pisałeś tą apkę czy to jest zewnętrzna? Jeśli nie Twoja to jaka to jest? Apka jest moja, ale nie potrafię okiełznać tego paska - usunąć, zmienić koloru (min_sdk = 21)
mmaciejow @kudlatyIE sprawdzałeś na innych telefonach? Czy to aktywność, fragment czy dialog? Ja miałem podobny problem, ale to była wina apki odpowiedzialnej za klawiaturę.
kudlatyIE mmaciejow @kudlatyIE sprawdzałeś na innych telefonach? Czy to aktywność, fragment czy dialog? Ja miałem podobny problem, ale to była wina apki odpowiedzialnej za klawiaturę. Aplikacja chodzi na dedykowanym, jednym modelu. Klawiatura wywoływana jest we fragmencie ale sprawdzałem również aktywność i problem jest stale. Dodatkowo nie ma możliwości zainstalowania innej klawiatury, musi być systemowa.
mmaciejow @kudlatyIE sprawdź jak będzie wyglądać aplikacja, gdy ustawisz fragment/aktywność jako pełny ekran. Jeśli będzie podobny problem, a na innych urządzeniach nie ma problemu to trzeba szukać innej strategi.
kudlatyIE mmaciejow @kudlatyIE sprawdź jak będzie wyglądać aplikacja, gdy ustawisz fragment/aktywność jako pełny ekran. Jeśli będzie podobny problem, a na innych urządzeniach nie ma problemu to trzeba szukać innej strategi. Aplikacja pracuje na pełnym ekranie. Niestety urządzenie na jakim pracuje apka jest dedykowane, na starszej wersji z androidem 5, kolor nieszczęsnego paska dało się zmienić, niestety docelowe urządzenie pracuje na androidzie 7 więc ruchy są tu dość ograniczone.
mmaciejow @kudlatyIE zrób testową aplikacje. Sama aktywność + edittext. Przykłady są w Android Studio. Jeśli tam będzie ok, to znaczy, że błąd jest w aplikacji (layout?)
kudlatyIE Błędu w kodzie czy layoucie nie było. Dostaliśmy od producenta nową wersję OS z odpowiednią poprawką co chyba zamyka sprawę. Dzięki @mmaciejow