Zrobiłem porównanie GCam 7.3/stockowa apka (link do zdjęć na końcu posta) w nocy. Dzień zrobię może jutro, jak się wyrobię.
Zdjęcia ze stockowej to te z watermarkiem.
Kilka moich uwag i obserwacji:
- wszystkie zdjęcia w trybie auto
- Potrójne zdjęcie bujaka było zrobione w ruchu, żeby sprawdzić czy złapie ostrość. Stock poradził sobie lepiej, natomiast robiąc zdjęcia dzieciom w ruchu z bliska, lepsze efekty miałem GCamem. Zdjęć dzieci jednak nie wrzucę.
- GCam przy selfie rozjaśnia maksymalnie ekran i zmienia tło aplikacji z czarnego na jasne, żeby doświetlić twarz.
- GCam niezależnie od ustawień zawsze nagrywa 720p/30fps.
- Przy nagrywaniu filmu, jakbym nie kombinował z ustawieniami, GCam zawsze ma wyraźnie szersze pole widzenia. Stockowa aplikacja szersze pole widzenia ma w... trybie nocnym.
- O panoramie GCamem można zapomnieć. Nie włącza głównego aparatu i robi tylko słabe zdjęcie szerokokątnym, dlatego nawet nie wrzucam porównania ze stockiem, który łączy dwa aparaty
-Selfik z łazienki jest robiony kamerą tylną (chciałem pokazać jak pokoloruje twarz, ale znowu - bez publikowania zdjęć dzieci😉).
https://drive.google.com/drive/folders/12llkJZB4oFgvMGcgY1XTe_XrDHrDnXUr?usp=sharing