Ogólnie telefon posiadam już około miesiąca, sam telefon wydaje się duzy ale idzie sie przyzwyczaić do rozmiaru jeżeli chodzi o czas na baterii jest on w granicach 1-2 dni na normlanym użytkowniu , oczywiście po wcześniejszym wyłączeniu nie potrzebnych aplikacji z autostartu itd telefon jest wygodny w konfiguracji ,do czego nie moge sie przyzwyczaić póki co , przyciski głośności sa z lewej strony co często powoduję ze blokując telefon naciskam blokadę oraz głośność a to wywołuje print screen ? Telefon z tym zasobem ramu nie ma żadnych przycinek naprawdę działa błyskawicznie tak samo jak się ładuje to jest zaleta nie z tej ziemi, ale jak juz go tak zachwalam to moze czas na minusy, bieda aplikacja do zdjęć poprostu jakąś masakra , jest wgl nie konfigurowalna na starcie po włączeniu wyświetlają się wszystkie zdjęcia z aparatu jak i z innych folderów nic sie nie da ustawić, druga masakrą w tym telefonie to błąd po ostatniej aktualizacji który powoduję ze przy odblokowaniu telefonu wyświetla sie tak zwany sejf czekam z niecierpliwością na nową łatkę ktora to naprawi, bylem z Xiaomi okolo 6 lat i muszę przyznać ze tam bylo duzo więcej funkcji oraz wieksza możliwość konfiguracji aplikacji tego tu brakuje licze ze wyjdzie Realme UI v2 to się to zmieni, jeżeli chodzi o aparat fotograficzny to moje zdanie standardowo jak kazda firma zachwala ze jest super a w ostatecznym rozrachunku widać ze to zdjęcie jest robione telefonem i nie brak mu szumu czy nie doskonałości. Ja kupiłem go za 1499zl wiec jestem szczęśliwy ale w życiu nie dał bym za niego ponad 2 tyś.