Manaphy022 Cześć, mam kilka pytań odnośnie bezpieczeństwa telefonu oraz potrzebuję pomocy z "twardym resetem". Kilka miesięcy temu miałem problem z wirusem na moim komputerze, na szczęście został już zażegnany, jednak jakiś czas temu utraciłem jedno konto (na szczęście też już odzyskane), chciałbym wykluczyć możliwość zainfekowanych urządzeń. Co do telefonu podejrzenia mogą być takie, że kilka razy podłączałem go do komputera kablem i nie wiem czy nie mogło dojść do jakiejś infekcji. Jednakże ani wtedy ani teraz skany nic nie wykryły. Otóż chciałbym się upewnić, że na moim telefonie nie ma żadnych wirusów ani szkodliwych plików/aplikacji, czy jest to możliwe? Zrobiłem skany telefonu wbudowanym antywirusem oraz aplikacjami Kaspersky oraz Malwarebytes. Żaden program nic nie wykrył. Mimo wszystko zastanawiam się nad wykonaniem przywrócenia ustawień fabrycznych, przydałaby mi się jednak opinia kogoś kto się bardziej zna, czy jest jakaś potrzeba robienia go. Chciałbym się też zapytać czy jeśli miałbym zrobić ten "hard reset" to co z weryfikacją dwuetapową, którą mam dla kilku kont? Używam aplikacji Google Authenticator, Authy oraz metody SMS. Czy muszę wszystkie wyłąćzyć przed resetem? Czy też jest jakaś inna możliwość? Z weryfikacją przez SMS nie powinno być problemu prawda?
spec-naz1 Dubel: https://forum.android.com.pl/topic/371387-bezpiecze%C5%84stwo-telefonu-oraz-przywracanie-ustawie%C5%84-fabrycznych/?tab=comments#comment-5744373