@Jongover Nie miałem Honor Banda, ale mam mi banda 4 oraz miałem również krótkoHuawei Watch Fir oraz jego tańszą wersję czyli Honor Watch ES
Z mojej strony również dlatego propozycja, że jeśli nie zależy Ci na GPSie to zerknij właśnie na Honor Watch ES, bo to jest praktycznieto samo co Watch Fit od Huaweia, tylko bez wbudowanego GPSa oraz bez kilku opcji w softwarze.
Wg mnie warto do tych modeli dopłacać przez chociażby dużo lepszą czytelność treści czy wyglądu samych ekranów, sa po prostu większe, ładniejsze i więcej na nich widać
Tu masz porównanie wielkości mi banda 4 z Honorem ES
Spoiler
Zerknij jeszcze na YT, może ktoś już zrobił porównanie z Honor bandem.
Dodam jeszcze że Huawei czy Honor są jeszcze o tyle ciekawe, że ich odczyty z czujników są całkiem dobre jak na ten przedział cenowy, a samo śledzenie snu to jedno z lepszych jakie można spotkać.
EDIT:
Teraz dopiero zerknąłem na ceny tych modeli i widze że obecnie ceny są praktycznietakie same...
W takim wypadkuoczywiście rozsądniej braćfit'a a co do tego czy warto, to zależy czego się oczekuje. Ja szukałem czegoś bardziej rozbudowanego od tego co miałem w mi bandzie 4do amatorskichćwiczeń siłowych i dostałem coś takiego z nawiązką i gdyby nie trafiła się okazjana inny model Huaweia, to bym zostawił sobie fita;)