Witam. Jako, że z powodów z związanych z zasięgiem mam taką potrzebę żeby często ręcznie przełączać się pomiędzy siecią 2G/3G i LTE, a wędrowanie do tej opcji poprzez menu bądź z przytrzymanej ikony transmisji danych jest upierdliwe i czasochłonne to mam pytanie, czy jest jakaś możliwość aby dodać do rozwijanego paska górnego ikonę/przycisk pozwalający na szybkie przełączanie się albo pomiędzy siecią 2G i LTE albo np. po kolei 2G->3G->LTE->2G... ? W starych androidach była na pasku ikona LTE. Oczywiście nie chodzi mi tu o ikonkę od włączania i wyłączania transmisji danych!
Może jest jakaś aplikacja pozwalająca dodać taką funkcjonalność? Jeżeli nie na pasku górnym to w powiadomieniach, czy w formie jakiegoś przycisku na pulpicie. Coś co przyśpieszy takie działanie. W najgorszym przypadku może coś co będzie przełączało rodzaj sieci na podstawie lokalizacji telefonu chociaż to raczej się u mnie nie sprawdzi, chyba że lokalizację będzie rozpoznawać po BTS-ach a nie po GPS.
Tylko proszę nie rozpoczynać dyskusji ale po co, włącz LTE na stałe itp. Po pierwsze LTE znacznie bardziej żre baterię, po drugie w domu mam g...y zasięg LTE przez co nikt się do mnie nie może dodzwonić albo rwie połączenia. Natomiast zasięg ten czasem i miejscami jest więc telefongo łapie gdy tylko go znajdzie. Mamza to bardzo dobre 2G i przeciętne3G. Poza domem chcę mieć natomiast możliwość szybkiego przejścia na LTE żeby dobrze działał internet mobilny. W domu mam wifi więc internet mobilny jest mi całkowicie zbędny.