U mnie akurat mam 12 kafelków na pierwszym zdjęciu, nie 9 tak jak u ciebie. Jeśli chodzi o rozciągnięcie paska lub ilość kafelków/przełączników to jeśli byś chciał bez instalowania aplikacji lub modułów (xposed/magisk) jeśli w ogóle takie istnieją, to jedynie zostaje edycja kodu w systemie np dekompilacja pliku systemowego framework.res (oczywiście root musi być), ale jest to już temat zaawansowany w modyfikacji Androida. Kiedyśdekompilowałem systemową aplikacje do wiadomości sms , zmiana, kompilacja i działało wszystko ale to było na czystym Androidzie (akurat 6.0) AOSP Cyanogenmod, bez nakładek systemowych itp. Zaś na systemie Samsunga jak robiłem testy to błędy miałem przy kompilacji i lipa była. Wątpię żeby to było w opcjach Andka 10 ale możesz poszperać.
PS: Temat trochę powiązany ale odbiegając, jeśli ktoś by chciał dołożyć dodatkowych kafelków/przełączników do listy możliwych (Android od 7 lub nowszy) to jest fajna aplikacji która chyba działa dobrze.
https://play.google.com/store/apps/details?id=it.simonesestito.ntiles&hl=pl&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dquick+settings&pcampaignid=APPU_1_5GS_X5mBMsKRlwTP3p-YCQ