Witam serdecznie, tydzień temu zakupiłem y11s. Na przecenie w ostatnich dniach można go wyłapać za 400zł. Co mogę powiedzieć, wygląda elegancko, posiadam kolor granatowy, tył przypomina szkło jednak to zwykły plastik, dla mnie ok bo jeśli spadnie wyrządzi mniej szkód, 3gb ram w zupełności mi wystarcza, aplikacje dosyć długo pozostają w tej pamięci, ekran HD+ ładne, przejrzyste kolory, oczywiście nie idealnie jak amoled, ale na 600zł spoko, aparat tył13+2 co daje poprawne zdjęcia, jedyny minus to to, że trochę odstaje z tyłu, jeśli ci to nie pasuje najlepiej dokupić etui(sprawdzałęm w necie jest jeden model i niestety pancerny lub na stronie VIVO dwa skórzane), dodatkowo hdr,dużo funkcjiportretowych i panorama, przód 8mpx, dla fanów aparatu może to być za mało, jednak dla podstawowego użytkownikaok, ROM 32gb+karta sd do 256gb na plus, czytnik linii papilarnych na przycisku blokady naprawdę szybko działa(wg vivo 0.33s) oraz możliwość odblokowania twarzą, prosesor Snapdragon 460(na tym się nie znam), brak nfc, wielki plus to bateria 5000mah, mi wystarczana około 2,5dnia (korzystam z neta,kilku aplikacji bez gier), dla gracza bateria niby wytrzyma 11h ciągłego korzystania, ładowarka 10W(mogłaby być lepsza), ładowanie od 0do100% około 2,5h. Fajna opcja to aplikacja imanager od vivo która usuwa zbędne śmieci i optymalizuje telefon oraz tryb dla graczy.Głośnik zewnętrzny jest jeden i jest średni, trochę głuchy, w czasie rozmowy dźwięk dobry oraz w słuchawkach bardzo dobry, jak dotąd nie zaciął się ani razu. Pozdrawiam.