xxCrystalxx Jak wiemy, Oppo Reno 3 nie ma diody powiadomień. Ale z racji obecności ekranu AMOLED istnieje Always On Display. Tak się akurat składa, że co by nie mówić, wolałbym mieć diodę powiadomień. Podobno są aplikacje, które taką diodę potrafią imitować na ekranie. Czy ktoś tego używa? Czy nie powoduje to żadnych problemów z wyświetlaczem?
jabartu Pierwsze info po wpisaniu zapytania do G https://android.com.pl/news/244123-notifybuddy-brak-diody-powiadomien-aplikacja/amp/ Wysłane z mojego CPH1951 (A10) przy użyciu Tapatalka. Szukajcie a znajdziecie ktoś kiedyś powiedział.
xxCrystalxx @jabartu No dobrze, to wiedziałem, że są, natomiast interesuje mnie także, czy po dłuższym czasie korzystanie z tego, nie pojawiają się problemy z wyświetlaczem w Oppo. Dlatego też pytam o to posiadaczy tutaj 🙂
Pixi7 Najlepiej korzystać z podstawowego AoD. Jeżeli bedzie coś wyświetlało się w sposób ciągły w jednym miejscu to Amoled nie przepada za takimi rozwiązaniami.
frrancuz AoDy są tak zrobione ze nie wypala ekranu. Nie używają max jasności a do tego zmieniają swoją pozycję. Jest to bezpieczna opcja.
Pixi7 Dlatego lepiej te zastępstwa diody weryfikować i instalować z głową, bo można sobie zaszkodzić. Podobno AoD ma mieć więcej funkcji w ColorOS 11, czyli na początku 1 kwartału 2021.
Genesys Tak, ja też bym nie ryzykował z niezmieniającym się punktem na ekranie. Nie ma diody - trudno.