Grzegorz_M
Jak wejdziesz w informacje o telefonie stan karty SIM Jesteś podłączony do WiFi to stan sieci pokazuje rozłączona więc chyba nie skanuje cały czas bez sensu by to było.
No nie do końca mogę się z Tobą zgodzić oto stan karty SIM z Wifi i danymi komórkowymi
Spoiler
a tu gdy zostawię samo Wifi a dane komórkowe wyłączę ręcznie na górnej belce
Spoiler
Na razie szukam jakieś apki w sklepie ale obawiam się, że jest to zwykły przełącznik wymagający za każdym razem klikania czyli zamiast dwóch kliknięć włącz Wifi i wyłącz dane komórkowe będzie jeden klik na zasadzie "włącznika schodowego" czyli proteza a nie rozwiązanie problemu. Ale dzięki Panowieza sugestie. Pokombinuję też z Bixby ale lokalizacja też nie wchodzi w grę ze względu na oszczędność baterii. Oczywiście mogę przełączać to wszystko ręcznie ale póki co szukam sposobu aby to zautomatyzować. Wsumie dziwna sprawa, że nie można tego ustawić z poziomu ustawień androida.
Apka switch
Spoiler
https://play.google.com/store/apps/details?id=zheng.meizi.com.data
dodana zawartość
Na razie wbixby routinesstworzyłem dwie regułypierwsza, że jak działa Wifi to wyłącz dane komórkowe a druga jak poziom sygnału Wifi jest poniżej 20% wyłącz Wifi. I teraz jak wyłączy się Wifi to włączają się dane komórkowe? ale nie zawsze rozłącza Wifi mimo, że sygnał WiFi jest na 0% i nie zawsze powraca Wifi mimo, że przebywam w jego zasięg?
Wiecie gdzie ustawia się to aby automatycznie logować się do sieci Wifi jeśli jesteśmy tylko w jej zasięgu? Mowa oczywiście o sytuacji kiedy mamy fizycznie wyłączoną ikonę Wifi na górnej belce a mimo to logujemy się do wcześniej zapamiętanej sieci.