Hej.
Pewnie dla niektórych z was to żadna nowość ale dla mnie to ważna rzecz i postanowiłem się tym podzielić 🙂Jak wiecie nagrywanie rozmów w Androidzie 10 i 11 jest oficjalnie zakazane, ale osobiście udało mnie się włączyć prawdziwe nagrywanie rozmów w Androidzie 10 w telefonach Samsunga, a także uruchomić Samsung Pay w Polsce.
Prawdziwe, natywne nagrywanie rozmów w Androidzie 10/11 działa, dowód na zdjęciu poniżej. Nagrywane są obie strony rozmowy, czysto, głośno i wyraźnie. Nie trzeba instalować żadnej aplikacji trzeciej. Wszystko jest wbudowane w domyślną aplikację "Telefon" Samsunga. Można nagrywać ręcznie, automatycznie, wszystkich lub numery obce, spoza listy kontaktów. Na pohybel Google i ich zakazowi nagrywania XD
Krótko mówiąc żeby była możliwość nagrywania rozmów na polskich telefonach Samsung musimy zmienić region telefonu (CSC) z Polski (XEO) na Indie (INS). Z tego co widzę nie ma to żadnych skutków ubocznych. Po zmianie regionu nadal wszystko jest po polsku, działa 4G+/voLTE/voWiFi/Google Pay/Knox i telefon w pełni przechodzi test SafetyNet. Telefon nie traci też gwarancji (Knox Warranty Void ma status 0x0). Ogólnie gorąco polecam telefony Samsunga, jak chcecie nagrywać rozmowy i mieć najnowszego Androida. Jak zmienić region znajdziecie na Google i XDA.