miroooo Po resecie telefonu nie mogę zalogować się na konto google, co za tym idzie mój telefon jest póki co bezużyteczny. Podaję prawidłowe dane i cały czas system każe mi się na nowo logować. Nie mogę załozyc nowego konta, bo telefon wymaga by zalogować sie na stare i nie moge w zaden sposób pominąć tego etapu. Z poziomu komputera widzę, że telefon jest zalogowany na te konto, telefon ciagle każe się zalogować Wpisujac email poprawnie lub nr telefonu i tak wywala blad
Fenek @miroooo Normalny objaw. To zabezpieczenie Google gdyby telefon wpadł w niepowołane ręce. Żeby się tego "pozbyć" możesz: - poprosić starego właściciela aby się zalogował na telefon i usunął to konto, - zalogować się na to konto na komputerze i usunąć z niego ten telefon, - udać się z paragonem zakupu do serwisu i Ci to zrobią od ręki.
miroooo krzyszy691 Na samym początku z panelu powitalnego wybierz odpowiedni język. Następnie podłącz urządzenie do jednej z dostępnych sieci Wi-Fi. Z panelu Weryfikuj konto przy aktywnej klawiaturze do wprowadzania adresu e-mail, w następnym kroku naciśnij i przytrzymaj ikonę z lewego dolnego rogu klawiatury. Gdy pojawi się menu Huawei Swype na ekranie, wybierz Pomoc. Po tym dotknij Wersja i wybierz Swype. Z tekstu przed sobą kliknij pierwszy link i wybierz opcję Przeglądarka. Możesz teraz korzystać z przeglądarki internetowej. Wpisz w wyszukiwarce następującą frazę: download.hardreset.info Następnie wybierz folder Huawei i pobierz plik Huawei Bypass Google. Otwórz menu przeglądarki, dotykając środkowego klawisza. Następnie wybierz opcję Pobierz. W następnym kroku otwórz aplikację Bypass. Po wyświetleniu ekranu Zainstaluj zablokowany na ekranie wybierz Odblokuj. Następnie dotknij opcji Zainstaluj i zaakceptuj niezbędne warunki. Stuknij Otwórz ikonę i Anuluj, aby usunąć pakiet instalacyjny. Jeśli wszystko poszło dobrze Powinneś być teraz na głównym ekranie swojego telefonu. Z głównego menu wybierz Ustawienia. W następnym kroku stuknij Kopia zapasowa i resetuj i wybierz Przywracanie danych fabrycznych. Następnie wybierz Resetuj telefon i potwierdź całą operację dotykając ponownie Resetuj telefon. Jeśli rozpocznie! Zaczekaj, aż proces się zakończy! Ta operacja powoduje usunięcie Ochrony Restrukturyzacji Fabryki. P.S. Nie wiem czy to zadziała ale i tak nie masz innego wyjścia jak próbować. Mam jeden problem w tym okienku na adres email nie mam na klawiaturze opcji pomocy
frrancuz Poradnik z przed 2 lat. Kompletnie nie do użytku. Producenci na bieżąco łatają takie "patenty". Szukaj na YT. Tu pomocy w tej kwestii nie dostaniesz. Albo dowód zakupu i do serwisu.
Fenek @miroooo Kolego w tym wątku już dostałeś odpowiedź: https://forum.android.com.pl/topic/?tab=comments&do=embed&comment=5747863&embedComment=5747863&embedDo=findComment#comment--brak-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-zalogowania-si%C4%99-na-konto-google-po-hr-telefon/ Nie ma potrzeby pytania gdzie tylko można. Nie możesz się zwrócić do poprzedniego właściciela aby Ci pomógł?
miroooo Fenek @miroooo Kolego w tym wątku już dostałeś odpowiedź: https://forum.android.com.pl/topic/?tab=comments&do=embed&comment=5747863&embedComment=5747863&embedDo=findComment#comment--brak-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-zalogowania-si%C4%99-na-konto-google-po-hr-telefon/ Nie ma potrzeby pytania gdzie tylko można. Nie możesz się zwrócić do poprzedniego właściciela aby Ci pomógł? Telefon byl od nowosci mój.
Brayyan @miroooo skoro jesteś właścicielem telefonu, to tak jak wyżej wspominał już @frrancuz udaj się z dowodem zakupu do serwisu