@waldemark70
Słuchawki o których piszesz mają odpowiednią impedancje żeby odpalić najwyższy poziom w DAC-u, na pudełku i reklamówka jest błąd. Dokładnie mają 46 ohm. Co do tego, że losowo odpalają się tryby to polecam wyczyścić gniazdo. Miałem to samo, a już chciałem oddawać na gwarancje 😉
@alien2004
Jakiego efektu oczekujesz po odpalonym DACu? Czarów nie ma, jak masz słabe słuchawki to różnicy wielkiej nie będzie. Polecam odpalić jakieś flac-i w minimum 24-bitach w aplikacji od LG lubUSB Audio Player PRO i to samo odpalić ze spotify. Trzeba być głuchym, żeby nie usłyszeć różnicy, oczywiście na dobrych słuchawkach. Te o których pisze waldemark70 są więcej niż dobre, a na pewno lepsze niż większość markowego szitu na tym poziomie cenowym (zwłaszcza od sony). Co do tidala to on gra porostu cicho i sam to zauważyłem. Jak nie boli Ciebie wydawanie kasy na aplikacje to polecam USB Audio Player PRO, tidal pięknie i głośno gra, lepiej niż z dedykowanej aplikacji 😉
Polecam poczytać ten artykuł o DAC w tel LG - https://www.androidauthority.com/lg-quad-dac-1115577/