Montek92 Od miesiąca mam 8t i w porównaniu do mojego 6t nie mogę narzekać na baterię. JEDNAKŻE, co moment ktoś się chwali ile to SOT nie wyciągnął. Trochę mi smutno i tak, że z pracy wracam do domu z 40-50% gdzie sot mam 1-2h Jak to działa? Dodatkowo zauważyłem opcję w ustawieniach baterii jak oszczędzanie baterii - jest jakaś lista (dokładna) rzeczy co ona robi? Bo mógłbym ją mieć non stop ale chciałbym wiedzieć co dokładnie robi. Opis pod tą opcją mało opisuje.
lukass_1984 Ja na baterie w 8t po przesiadce z s20+ nie mogę w ogóle narzekać. 6-7 godzin na cyklu mieszanym, choć bez grania (około 30 minut call of duty). Na Samsungu wyciągnięcie 4 godzin SOT przy większym obciążeniu graniczyło z cudem. Uważam,że bateria jest bardzo dobra, co w połączeniu z wydajnym snapem daje bardzo zadowalające rezultaty.
[usunięty] 1+8t lądując kablem 60 i 100W USB c z kompa praktycznie nie jestem w stanie naładować telefonu. A podłączając 1+ nord i zwykłą 7 odbywa się to błyskawicznie. Błyskawicznie w sensie że szybko. Z czego może wynikać że 8t nie ładuje się szybko. Nie używam ładowarki z kompletu a jedynie kabel ubs c na usb c ze względu na maca.
[usunięty] Ale co dlatego?. Inne 1+ tak samo ładując szybko się lądują. Tylko 8t nie che. Coś się zmieniło?
hidden1977 [usunięty] Ale co dlatego?. Inne 1+ tak samo ładując szybko się lądują. Tylko 8t nie che. Coś się zmieniło? Pierwsze pytanie to jakie standardowe napięcie i prąd ładowania ma ładowarka 8t. Później zobacz ile jest w stanie ci dać USB w kompie. Np mate 20 i p40 mają podobną moc ładowania ale mate 20 ma ładowarkę wysoko prądową a p40 wysoko napięciowa której bliżej do qc. A może koledzy podadzą jakieś swoje triki na zwiększenie sot. Na pewno jest to 60 Hz i tryb ciemny.
[usunięty] Używam 60 odświeżanie bo system działa i tak płynnie. Używam tylko białego motywu. Nie wiem jaki sot ale telefon jest nie do rozładowania w ciągu dnia. Na odświeżaniu 120 bateria rzeczywiście schodzi szybciej ale i tak w mojej ocenie działa dobrze.
hidden1977 Mnie ogólnie udało się wycisnąć na 60hz po wi fi 11 h sot przy 48 h na ekranie. Ale to prawie zjechałem do 5% baterii. Jest to gorzej niż mój stary mate 20 którego zastępuje. On mając 2 lata w 48h na wi fi wyciąga dalej ok 13 h sot. W trybie mieszanym 8t za 1.5 dnia przy 120 Hz wyciągnął 7h sot. Mógł by lepiej zachowywać się w uśpieniu bo przez noc zużywa ok 5% baterii. Mate 20 potrafi zużyć 1-3 %. Oczywiście oba w domu na wi-fi. Wynik 8t jest niewiele słabszy niż poco f3 a troszkę lepszy od p40 bez pro. Te miały po 13 i 10 h sot przy moim użytkowaniu.