Witam kolegów i koleżanki. Od kilku dni jestem w posiadaniu nowego Oneplusa 8T w wersji chińskiej, czyli KB2000. Oczywiście preinstalowany jest global rom, Android 11 z ostatnią aktualizacją. Zaobserwowałem jednak problem z zasięgiem/pasmami LTE w sieci Plus. W zasadzie przestało mi w ogóle łapać agregację, czyli 4G+. Generalnie prędkości LTE są mniej więcej połowę niższe niż w np w moim drugim Oneplusie - 7 Pro GM1910 - pochodzącegorównież z chińskiej dystrybucji i również obsługującego kartę sim Plusa. Dodam, że mieszkam w centrum dużego miasta, gdzie zasięg jest bardzo dobry i jest mnóstwo nadajników. Może ktoś jest w stanie podpowiedzieć, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Wg mnie wygląda na to, że plus na sztywno ustawia jeden nadajnik, uniemożliwiając łączenie innych pasm. Przed zakupem wnikliwie przeanalizowałem listę obsługiwanych przez chiński model pasm LTE i pokrywają się one z pasmami Plusa (chyba że coś przoczyłem). Jest to dla mnie bardzo dziwne, tym bardziej, że, jak wspomniałem, drugi "chińczyk" OP7Pro bez problemu obsługuje 4G+. Może jest na to jakaś sensowna metoda, aby w jakiś sposób wymusić agregację pasm? Czy operator jest w stanie w jakiś sposób na to zaradzić? Z góry dziękuję za odpowiedź!!!