Dzień dobry, nie chcę zakładać nowegotematu, więc po marudzę tutaj?
Jestem dość świeżym użytkownikiem OnePlus 8...od razu była aktualizacja do Oxygen 11, to zrobiłem i... po dwóch dniach Rollback do 10, no ale minęły kolejne dwa dni i było mi mało więc root..swoją drogą, robi się to bardzo szybko na tym tel. zajęło mi to może z 15 min. bez TWRP, bo z tego co widzę, nie ma oficjalnego więc jak się dało bez, to zrobiłem bez, pomijającTWRP...
No i po rocie, po cudowałem wszytko po swojemu...wtedy i bateria lepsza i w ogóle...no ale mało....to zmieniłem kernel na ElementalX...też bardzo szybko, bo przez aplikacjęEX Kernel Manager...no i też, przyszło trochę dodatkowych opcji, to cudowanie na nowo...a efekt po tym wszystkim z mojego punktu widzenia...genialny?
Po zmianie zarządcy CPU i innych "pierdołach" bateria poszła w górę i to bardzo i nie wiem, czy mnie trochę nie przekłamuje, bo na włączonym ekranie prawie 11h a baterii jeszcze 20%...(pamiętam czasy, kiedy ~ 6h, to był max)
Co do reszty, to jakby ktoś/coś, to mogę sprawdzić i dopisać?
I mam jednopytanie...zastanawiam się nad jakimś custom`em... i padło na LineageOS...ktoś, może ma jakieś spostrzeżenia itp... ?
Pozdrawiam.