Witam. Z dnia na dzień przestały działać mi płatności zbliżeniowe za pomocą zegarka. Wcześniej działało wszystko bez problemu. Nie miałem nawet zainstalowanego Google Pay na telefonie, gdyż w telefonie używałem aplikacji bankowej dedykowanej do płatności z pominięciem Google. W zegarku natomiast miałem podpiętą kartę Visa z M-banku. Nie musiałem nawet mieć telefonu przy sobie, żeby płacić zegarkiem. Nagle przy próbie płatności pojawił się na zegarku komunikat, że tel. nie spełnia wymagań oprogramowania, a następnie komunikat o "nieznanym błędzie" (G917510). Po usunięciu karty i ponownej próbie jej dodania pojawił się komunikat na telefonie, że "telefon został zrootowany lub zmodyfikowany w inny sposób". Teraz już nie mogę dodać żadnej karty do zegarka. Po zainstalowaniu natomiast Google Pay na telefonie, dodałem dwie karty z dwóch różnych banków i płatności telefonem działają. Natomiast do zegarka nie idzie dodać żadnej karty. Co ciekawsze, przy próbie dodania karty z M-banku jest komunikat opatrzony symbolem [OR-TAPSH-08], natomiast przy karcie z Pekao SA komunikat o "zrootowaniu" telefonu. Najpierw próbowałem wyczyścić dane aplikacji Google Pay na zegarku, wyłączałem NFC, restartowałem zegarek i telefon 100 razy, oraz przywracałem zegarek do ustawień fabrycznych, odinstalowywałem Google Pay na telefonie, wyłączałem NFC i Google Pay na zegarku, aktualizowałem wszystko na zegarku - nic nie pomaga. Aha - przy próbie przesłania zdjęcia z telefonu na zegarek przez NFC na telefonie wychodzi komunikat "Zebrano nowy tag" "Pusty tag". Nie wiem czy to tak ma być czy NFC się zepsuł, czy jakiś inny czort blokuje możliwość dodania karty. Zastanawiam się czy nie warto spróbować jeszcze konfiguracji z innym telefonem. Ja używam Huawei P30 pro. Może ktoś miał podobny problem - proszę o pomoc - wypróbuję wszystkie porady, sugestie, wskazówki. W ostateczności spróbuję reklamować. Załączam zdjęcia komunikatów.