Henrypale Witajcie, Przyłączam się do opinii o rozczarowaniu aparatem. Zdjęcia są nieostre, rozmazane, brak stabilizacji. Może macie na tą jakiś sposób? Coś w ustawieniach jest do zmiany? Proszę poradźcie bo na 10 zdjęć może 1 jest ok.
LG_G62 @HenrypaleAI aparatu masz włączone? Inaczej ten aparat bardzo słabe zdjęcia robi, lepsze już robią samsungi np. M51:) Gdy wyłączyć AI aparatu to wtedy jest totalna kicha ze zdjęciami:)
Henrypale Spróbuję z włączonym AI. Zobaczymy czy to coś zmieni. Myslalem ze moze w opcjach jest jakaś stabilizacja. Bo wygląda to najczęściej tak, że np. Twarz ok, a jakas część ciała np. Ręka ruszona i już rozmazane.
marexx Używa ktoś GCam? Ja testuje różne wersje i fotki robi dużo lepsze, bardziej szczegółowe a nocne to wręcz super wychodzą. Tylko wersji i ustawieńjest bardzo dużo więc ciężko się zdecydować. Aktualnie mam zainstalowany (NGCam 7.4.104 v2.0 eng) bo w tej wersjiwszystko działai na tym testuje różne pliki config xml. Stock GCam
piotrek1111 Ja używam wersji Nikita 2.0 7.4.104 a config pobrałem na forum Xda. Tak jak mówisz jest lepiej a nocne to jest moim zdaniem miodzio.
marexx No to mamy tą samą wersję GCam od Nikity bo to chyba jedna z nielicznychgdzie wszystko działa no może poza stabilizacją. Próbowałem różnych plików config i ciężko coś wybrać i teraz sam kombinuję w lib patcher na czystej wersji.
Geralt Czy możecie panowie udostępnić lub podać link do pliku config, który najlepiej wam się sprawdza?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
marexx NGcam-1.7-Poco-X3-v6-asus-library(na dole trzeba rozwinąć pasek) https://www.cyanogenmods.org/downloads/nikita-gcam-port-7-4/ Tryb nocny stock: Tryb nocny GCam na moich ustawieniach:
B4Q Też używam, ale ostatnio zauważyłem, że wywala mi aplikację kiedy w trybie szerokokątnym chcę nagrać film. Macie to samo? //I w jakich parametrach zapisujecie zdjęcia z Gcama?
ppibo1 Witam. Kupiłem używke POCO X3 NFC niby wszystko by było okej oprócz aparatu. Selfie ok jakość, szerokokątny też w porządku, ale główny aparat daje bardzo rozmazane zdjęcia nawet z bliska np literki na pilocie jak za mgłą. O co może chodzić?
Daniel Podstawa to czyste szkiełko bez odbitych palców. Aparat nie nosi śladów rys? Można by załączyć jakąś przykładową fotkę żeby mieć pogląd na sytuację.