digimen Korzystam z hwcallrecorder w moim Mate 20. Na liście połączeń widać datę, godzinę oraz nagranie o ile zostało wykonane. Zainstalowałem hwcallrecorder na Mate 20 lite mojego znajomego (pod EMUI 10), który poprawnie nagrywa rozmowy. Pomimo to na początku po zainstalowaniu recordera nagrania nie były widoczne na liście połączeń. Pojawiły się samoczynnie kilka dni później i wszytko było OK do czasu wykonania hard resetu w telefonie. Aktualnie hwcallrecorder jest ponownie zainstalowany i ponownie na liście połączeń nie widać znacznika nagrań. Wszystkie uprawnienia w tym do kontaktów i rejestru połączeń są domyślnie nadane przez aplikację. Czy macie pomysł jak ogarnąć temat, aby nagrania ponownie były widoczne w rejestrze połączeń?
xperiagosc Którą wersję HwCall recordera posiadasz? Tę z EMUI 9 czy nowszą która działa pod EMUI 10.1? (nie wiem, czy Twój model dostał/dostanie aktualizację, ale wersja pod EMUI 10.1 powinna ok działać i pod EMUI 10).Huawei P30 | Tapatalk
digimen W moim Mate 20 mam EMUI 10.1 oraz zainstalowany hwcallrecorder dla tej wersji. W tym wypadku wszystko jest OK, o czym pisałem wyżej. Natomiast na Mate 20 Lite znajomego jest EMUI 10.0, tak więc zainstalowałem hwcallrecorder pod ta wersję z efektami opisanymi w poprzedniej wiadomości. Z kolei hwcallrecorder przeznaczony dla EMUI 10.1 nie działa na EMUI 10, tak więc to rozwiązanie odpada.
xperiagosc To w takim rszie, downgrade by trza robić, instalacja HwCall recorder dla EMUI 9, update do EMIU 10, i nie robić ustawień fabrycznych. Sam tak miałem na moim P30. Z tym, że nie wiem, czy Mate 20 Lite miał andka 9 na starcie, czy już 10. Huawei P30 | Tapatalk
digimen Mate 20 Lite wystartował od Androida 8.1. Natomiast nie jestem pewien czy downgrade rozwiąże problem, bo ile dobrze pamiętam to na moim Mate 20 przy EMUI 9 i hwcallredorderze dla EMUI 9 na liście połączeń nie były widoczne znaczniki nagrań. O ile dobrze pamiętam ta opcja pojawiła się dopiero od hwcallrecorder dla EMUI 10 i 10.1. Jeśli jestem w błędzie a ktoś jest na 100% pewien, że znaczniki nagrań były widoczne dla EMUI 9 na liście połączeń to niech mnie poprawi.
xperiagosc U mnie były od początku, od andka 9. Dopiero po update do chyba 10, trza było nadać uprawnienia, do pamięci o ile mnie pamięć nie myli, apce kontakty. SM-T580 + Tapatalk
digimen @xperiagosc Twój ostatni post był dla mnie inspiracją, aby sprawdzić ponownie uprawnienia aplikacji. O ile hwcallrecorder miał domyślnie nadane wszystkie uprawnienia o tyle do prawidłowego wyświetlenia znaczników nagrań na liście połączeń było wymagane nadanie aplikacji "Kontakty" dostępu do pamięci.
xperiagosc Mhm, też się na tym przejechałem swego czasu. Znaczki były, i nagle se poszły w siną dal... Dopiero ktoś z kolegów na forum mnie oświecił, że o uprawnienia dla kontaktów się rozchodziło. default_biggrin.png Huawei P30 | Tapatalk