S10+ i p30 pro sąbardzo porównywalne i każdy jest w czymś lepszy lub gorszy do drugiego. Sam po premierze tych 2 zastanawiałem sięmiędzytymi 2 i wybrałem s10+ przez bardziej przewidywalny aparat, sporo lepsza nakładkę i jakość ekranu.
P30 pro potrafi zrobić oczywiście lepsze zdjęcia głównie w nocy, bo w dzień to efekty są na obu zbliżone.
Ogólnie to twoich wymagań co podałeś jeden i drugi się nada o ile będziesz miał na uwadze, że p30 pro nie ma stereo głośnika
8 minut temu, arturs123 napisał:
Osobiście nie wiem, jak ludzie doszukują się "lepszości" w kilkucalowych ekranach, gdzie ciężko wychwycić jakieś detale. Głośnik w komórce, jaki by nie był, to i tak rzadko kiedy go się używa do odtwarzania muzyki, bo są przecież przenośne głośniki bluetooth. Interfejs to raczej kwestia przyzwyczajenia
A no widzisz można trzeba tylko różnice widzieć:) Tak samo jak z odświeżaniem 90 czy 120Hz jedni widza ogromną drudzy nie widzą żadnej i tak samo jest z ostrością ekranu. Ty może nie używasz głośnika w telefonie, ale masa ludzi ogląda filmy na YT czy na innychportalachtypu FB, Insta itd a o Netlfxie już nie wspominając.
Po co mam się do słabszego interfejsu przyzwyczaijac kiedy mogę wybrać wygodniejszy i oferujący więcej i lepiej? Nie można przecież tak do tematu podchodzić, inaczej wszyscy byśmy używali najtańszych smartfonów. Lagi? A nic przyzwyczaję się, brak głosnika stereo? A nic przyzwyczaję się itd.