Wojciech_Kolwas Witam, ostatnio zauważyłem że po jakimś czasie korzystania z telefonu (nawet ok 15min) kolory z automatu stają się bardzo wyostrzone/nasycone? Szczególnie widać to na czerwieni. Wygasze ekran i ponownie wybudze telefon i wszystko wraca do normy na jakiś czas. Próbowałem kombinować z kalibracją ekranu żywy, naturalny, zaawansowane ale na każdym był taki sam objaw. Obecna kompilacja 10.3.7 na wcześniejszych wersjach zdarzało się coś takiego ale bardzo sporadycznie typu raz na dwa tyg około i wtedy nie było to uciążliwe, teraz natomiast zaczęło drażnić. Jakieś propozycje co można by zrobić? Uruchomiłem telefon ponowie tylko ale bez pozytywnej reakcji.
sepol U mnie nic takiego nie występuje, ale ja bym stawiał na reset systemu a nawet powrót do ostatniej 9 i z powrotem do 10. Wcześniej miałem problemy z lagowaniem i się okazało że android 10 przy pierwszej wersji zainstalował się wadliwie? I potem przy każdej instalacji było już tylko gorzej, nie pomogło czyszczenie pamięci, resetowanie a powrót do androida 9 i z powrotem do 10 i od tej pory jest wszystko w porządku, a tak na marginesie to mam wrażenie że 10.3.7 to świetna wersja zero błędów i bateria mega wydajna jak na początku w nowym telefonie
Wojciech_Kolwas Ja 10.3.7 zainstalowałem przez Oxygen Updater, a wczoraj ściągnęłem 10.3.7 ze strony OP i zainstalowalem jeszcze raz, ale z miernym skutkiem, chyba trzeba poczekać na kolejną aktualizację i liczyć, że poprawią.
sepol Wojciech_Kolwas Ja 10.3.7 zainstalowałem przez Oxygen Updater, a wczoraj ściągnęłem 10.3.7 ze strony OP i zainstalowalem jeszcze raz, ale z miernym skutkiem, chyba trzeba poczekać na kolejną aktualizację i liczyć, że poprawią. Nic to nie da, przerabiałem to. Jedyna rada to cofnąć system do 9 i wrócić do 10 i będzie cacy. Ale jak chcesz czekać i dalej mieć problem z telefonem to Twój wybór. Ja też się wzbraniałem bo nie chciałem utraty danych i nie wiedziałem jak cofnąć system ale w końcu się odważyłem i żałuje jednego, dlaczego tak późno. Na forum wAktualizacje oprogramowania (stock) - dyskusja jest poradnik jak wrócić do 9 jakbyś się zdecydował
maxellxl @Wojciech_Kolwas @sepol przejaskrawione kolory nadal sie pojawiają...ale co ciekawe, zawsze po włączeniu chrome 🙂podczas uzywania innych aplikacji nie zauwazylem. Teraz sprawdzilem dokladnie - i tylko po wlaczeniu Chrome tak mam - nawet jak chrome wylacze to przejaskrawienia zostają (wylaczenie/wlaczenie ekranu pomaga). Mam drugą przeglądarke Kiwi browser i jest OK...
frrancuz Nie pamiętam, ale chrome dodało jakaś funkcje koloru. Wymusza zmianę odcieni, gdzieś to się wyłączało w opcjach. Głowy nie dam ale to chyba to było chrome://flags/#force-color-profile sRGB chrome://flags/#forced-colors chrome://flags/#dynamic-color-gamut
Wojciech_Kolwas frrancuz Nie pamiętam, ale chrome dodało jakaś funkcje koloru. Wymusza zmianę odcieni, gdzieś to się wyłączało w opcjach. Głowy nie dam ale to chyba to było chrome://flags/#force-color-profile sRGB chrome://flags/#forced-colors chrome://flags/#dynamic-color-gamut chrome://flags/#dynamic-color-gamut Miałem ten parametr ustawiony na default, zmieniłem na disabled. Zobaczymy czy coś to zmieni. Cały dzień korzystania i ani razu się kolory nie przejaskrawiły także chyba można odtrąbić sukces ? dzięki za pomoc @frrancuz