Siemka, od paru dni bije się z myślami , oglądam filmiki z SE 20 5g ... i tak sobie myśle , czy może by nie wymienić mojego S10 , własnie na S20 FE, lub czy nie lepiej poczekać na S21 ..
Chodzi tutaj o to że dla mnie S10 jest idealny w rozmiarze , S20 FE już nieco za duży ale mimo wszystko jeszcze jakoś by przeszło... Chodzi mi właśnie tutaj o poznanie waszych opinii w tym temacie , bo sam sobie nie pomoge, a jak poczytam troche opinii na ten temat to wtedy będe mógł mocniej zdecydować w którą strone iść..
Na pewno co mnie zaczyna denerwować to bateria w S10.. Nie wytrzymuje do końca dnia, i po godzinie 18 musze sie ratować ładowarką bo mam okolice 10% , i to jest wkurzające , od pewnego momentu nie działa już tak płynnie jak było, albo w Chrome strony się zacinają i musze kilka razy odświeżać albo wchodzić ponownie , żeby odpalić daną strone. Aplikacje też jakoś wolniej działają , a i problem mam z nim taki , że na LTE jak telefon leży bezczynnie to nie przychodzą mi powiadomienia , uruchomie telefon to od razu kilka powiadomień przychodzi tak jakby na wyłączonym ekranie nie ,,łapał" sieci .. Dodatkowo zakrzywiony ekran .. bo nie zlicze ile razy już przydarzyło mi się trzymać telefon i np wysłać przez przypadek do kogoś wiadomość na Messanger , czy dodać ,,OK" , itd itd.
Za 20 FE natomiast przemawia do mnie na pewno Ekran 120 Hz, większa bateria , no i Snapdragon.. Dodatkowo bardzo mały otwór na aparat , płaski ekran.
Lub też jest możliwość jeszcze kupienia S20 , ale czy to dobry pomysł to nie wiem .. Bo można poczekać na S21 , ale to cena i tak będzie przez pierwsze miesiące powyżej 4 tyś zapewne,
Sam już nie wiem.. Wszystko mi przemawia właśnie na korzyść tego S20 FE 5G.. Jak możecie to podzielcie się swoją opinią w tym temacie. Może to bardziej mi pomoże czy Zrobić Format na S10 , poczekać na Androida 11 i czekać na spadek ceny S21 , czy może mimo wszystko kupić S20 FE i mieć spokój na rok czy półtorej.