Witam wszystkich,
mam zasadnicze pytanie odnośnie OPPO Find x2 PRO...
Generalnie w każdej specyfikacji, które znajdziemy w necie (mgsm itp.) podane jest, że ten model obsługuje 2 karty SIM. Jako, że chciałem się upewnić, wysłałem pytanie do support OPPO i uzyskałem odpowiedź, że jest na jedną... Dodatkowo zauważyłem, że wersje na Holandię czy UK ewidentnie są na 2 karty SIM... Jest to jednak mały procent sprzedawanych egzemplarzy.
Zacząłem więc pytać sprzedających, żeby sprawdzali tacki w telefonach... i od jednego ze sprzedających taki model na popularnym portalu sprzedażowym, dostałem dzisiaj odpowiedź:
Dzień dobry!
Jest to wersja przeznaczona na rynek EU, posiada więc jeden numer IMEI i tackę na jedną kartę SIM. Na forach kiedyś czytałem iż, **wystarczy dokupić tackę obsługująca dwie karty SIM i będą one normalnie działały, gdyż gniazdo jest dwustronne tak jak w modelach Dual SIM**, jednakże tego nie testowałem. W ustawieniach telefonu widnieje za to informacja o karcie SIM1 i SIM2 - więc najprawdopodobniej jest to możliwe.
Zgłupiałem, ale chińczyków stać na wszystko 🙂 poza tym globalizacja...
Czy ktoś robił taką podmiankę? Ktoś testował? Czy to ma prawo działać?
Jak nie kupię tego, to wezmę Reno 4 pro, ale chyba Find X2 pro jest po prostu lepszy...
z góry dziękuję za odpowiedzi
pozdrawiam